Studere i Danmark
Gjesteinnlegg

4 grunner til å studere i Danmark

19. april, 2017 av

Å studere i Danmark betyr ikke bare fint vær, røde pølser og billig øl – selv om dette klart er viktige faktorer som påvirker valget om å studere i Danmark. Her er mine fire grunner til at du bør velge å ta utdannelsen din i Danmark.

Prisnivået i Danmark er helt annerledes enn i Norge. Som student kan budsjettet ofte bli litt tynt, så dette er en stor fordel. I Danmark får du rett og slett mer for studielånet. Dette gjelder på nesten alt av nødvendighetene man trenger som student; inkludert hybel-leie, mat, transport og fornøyelser. I følge SSB var prisnivået på matvarer og alkoholfrie drikkevarer 9 prosent lavere i 2015.

Sykkelforholdene er virkelig fantastiske her, ikke bare er været som oftest mye finere enn i Norge, men siden det er så flatt, finnes det nesten ingen bakker. Dette, kombinert med at det finnes sykkelveier over alt, gjør sykkel til det perfekte fremkomstmiddelet. For min del betyr dette at skoleveien til VIA University College, fra hybelen min ikke trenger å koste all verden fordi jeg har sykkel. For en student kan det være veldig dyrt å kjøpe ny sykkel – derfor kan det være lurt å vente litt slik at du får tak i en bruktsykkel. Da kan du fort spare et par hundrelapper.

Jobbmulighetene er mange i Danmark. En deltidsjobb er en god måte å oppnå et ganske så komfortabelt liv. Vi nordmenn har en fordel når det kommer til arbeid i Danmark fordi vi både kan forstå og gjøre oss forstått her. I tillegg til deltidsjobb, er det også mulighet for å ha praksistiden sin her. Jeg hadde min hos Trendhim, hvor de ikke bare lærer meg opp faglig, men også hjelper meg med dansk-uttalen min. Du kommer langt dersom du lærer deg et par danske gloser også.

Det går nesten ikke an å unngå å nevne været, noe av det beste med å studere i Danmark må være det fine været. Dette gjør at studentmiljøet blir ekstra godt fordi det er så mange sosiale aktiviteter utendørs. Grilling på stranden er en av mine favoritter på sommerstid. Sandstrendene de har i Danmark er så fantastiske og om sommeren er det alltid fullt av studenter på strendene.

Tekst og bilde: Elise Nilsen

Webmaster på Bloggermagasinet.com - Jobber til daglig som SEO Manager hos MOVE Entertainment.

Les alle innlegg av

Skriv en kommentar