Gjesteinnlegg

Penn med kamera

7. juni, 2015 av

Pennen har vært et viktig redskap i mange år. I motsetning til dens etterfølger, tastaturet, kan pennen brukes til mye annet moro enn å skrive med. Penner som gir deg støt er en klassiker, men for spionen er det nok mer fristende med en penn med kamera. Når man tenker på enkle, portable spionkameraer er nok pennen det som faller først inn hos de fleste.

Hvor mange har ikke ønsket seg en penn med kamera en eller annen gang?

Spionpenner kan brukes i alle tenkelige situasjoner. Du kan legge den fra deg på skrivepulten, og den vil fange alt som måtte skje i rommet etter at du forlater det. Du kan “glemme den” og senere komme tilbake for den. Du kan til og med la offeret ditt låne pennen din og la han være uvitende om dine egentlige intensjoner. Det er så mange tenkelige scenarioer hvor man kan få bruk for en spionpenn at nesten alle burde hatt en. Det eneste vi kan se for oss går galt er hvis noen bestemmer seg for å bruke pennen, og deretter legger den tilbake på bordet i en annen vinkel enn hva du hadde tenkt. Derfor kan det være nødvendig å gjemme spionpennen bort litt når du skal snikfilme.

En penn med kamera er et av de få produktene hvor du selv kan aktivere filmingen mens noen andre er til stedet. Du trykker simpelthen bare på den – og ingen vil reagere på det! Dermed kan du filme også mens du selv er i rommet. De færreste vil fatte mistanke mot at du sitter og holder på pennen din, eller at du starter et opptak og legger den på pulten. Skal du fange opp en sensitiv samtale er spionpennen mer eller mindre det perfekte verktøyet. Du bør kanskje unngå å peke alt for lenge med den, men.

Det kan også være et greit redskap å ha liggende i jakkelommen. Du vet aldri når du trenger en penn, og du vet aldri når du trenger et kamera. Heller ei når du trenger et skjult kamera. Spionpennen er nærmest obligatorisk for den som liker å filme uten at alle nødvendigvis er klar over hva du driver med.

Pennen blir ofte brukt med skjulte funksjoner. I filmer som James Bond ble det funnet opp en penn som inneholdt eksplosiver. Ingen fattet mistanke mot den pennen, og det gikk hardt utover en del mennesker, men selvfølgelig bra for spionhelten selv.

Problemet med penner er det samme som med sokker. De forsvinner stadig, og de dukker aldri opp igjen. Dermed kan det bli en dyr affære dersom du glemmer pennen din eller lar noen andre låne den. Pass bare på at du kjøper deg en spionpenn som ser dyr ut, så blir det enklere å ta vare på den. Og det burde vel strengt tatt ikke være nødvendig, men kjøp for all del en penn som også kan skrives med. Hvis ikke blir det plutselig rettet veldig mye mer oppmerksomhet mot deg.

av:

Les alle innlegg av

Skriv en kommentar