Inspirasjon

Hiking i Grand Canyon

6. januar, 2015 av

Der er tre steder i Grand Canyon som besøkes av turister; den vestlige, sørlige og nordlige kanten av kløften. Den sørlige kanten (South Rim) av Grand Canyon er den mest populære, og hit kommer over 5 millioner besøkende hvert år. Fra Las Vegas tar det ca fem timer å kjøre hit, og omtrent tre og en halv time fra Phoenix. Fra begge disse stedene er det et stort utvalg av ulike turer man kan delta på, spesielt fra Las Vegas.
I den sørlige delen av Grand Canyon er det flere forskjellige utsiktsplasser. Det er mulig å gå, sykle eller ta buss mellom dem. Om vinteren er det også mulig å kjøre egen bil, men disse veien er stengt for privat trafikk om sommeren. Utover dette kan man velge mellom blant annet forskjellige fotturer, helikopterturer og flyturer.

Helikopter over den sørlige delen av Grand Canyon

Dette er antagelig den vakreste helikopterturen du noensinne vil kunne oppleve. Helikoptrene tar av like ved inngangen til nasjonalparken, og tar deg på en 45 minutter lang ferd over Grand Canyon. Besøk Helicopter over Grand Canyon for å finne mer informasjon om blant annet helikopterturer.

Grand Canyon Fottur

Hvis du er i bra fysisk form og har god tid på reisen, kan du velge å vandre ned i Grand Canyon, og så opp igjen. Denne fotturen bør du bruke minst 2 dager på. Det er mulig å gjøre den på en dag, men det anbefales å heller overnatte og bruke to eller flere dager. Det største problemet med dette er at det kan være vanskelig å få tillatelse til å campe, siden det bare utstedes et begrenset antall tillatelser hver natt. Den beste tiden på året for denne fotturen er vår eller høst. Om vinteren er det iblant kaldt og isete lengst oppe. Om sommeren er varmen overveldende, og går nesten alltid over 40 grader. For kart og mer informasjon om fotturer, besøk Grand Canyon Hiking.

Fottur i Grand Canyon – praktiske råd

Det er veldig viktig å ha godt fottøy. Velg sko eller støvler som er inngåtte, så du redusere risikoen for å få gnagsår.

Vann – I bunnen av Grand Canyon er det vann, men det er likevel alltid viktig å ha ekstra vann med seg. Pakk 3 liter per person.

Snacks og mat er også viktig. Pakk gjerne bars og andre salte snacks.

Å gå ned til bunnen av Grand Canyon er ganske lett, og det går fort. Husk på at det er mye tyngre, og at det kommer til å ta mye lengre tid, å gå opp igjen.
Om sommeren bør du unngå den verste varmen, og bare vandre om morgenen og kvelden.

Webmaster på Bloggermagasinet.com - Jobber til daglig som SEO Manager hos MOVE Entertainment.

Les alle innlegg av

Skriv en kommentar