Blogg
Gjesteinnlegg

En god blogg folk faktisk vil lese?

27. februar, 2013 av

Når man blogger kan man ende opp med å skrive blogginnlegg hver eneste dag i flere år uten at bloggen din blir lagt merke til. Faktum er nemlig at det finnes tusenvis av norske blogger nå om dagen, og dersom du ønsker å ta bloggen din til et høyt nivå må du virkelig jobbe for det, både med tanke på innhold og format! Det er ikke slik at det er helt tilfeldig hvem som ender opp på toppen av topplista, og jeg kan personlig garantere for at de alle har jobbet i hundrevis av timer for å nå dette resultatet.

For å få en blogg som har potensialet til å nå topplista og som kan være mulig å tjene penger på så må du bare innse at du må jobbe hardt i mange timer fremover. Det er ingen som vil lese dårlige blogger, og derfor er både innhold, utseende og oppførsel viktig for fremtiden til bloggen. Selve blogginnleggene bør være knallbra slik at folk ønsker å lese dem og dele innleggene videre med vennene sine, og av den grunn bør du fokusere mye energi på å skrive så gode blogginnlegg som du overhodet klarer. Dette er det aller viktigste for å få en god blogg, men så må man ikke glemme de andre småtingene som også spiller en rolle.

Når man skal få en god blogg er det også viktig med et godt utgangspunkt. I 95 % av alle tilfeller vil jeg uten tvil anbefale å lage en egen blogg på et eget domene fremfor en gratistjeneste som blogg.no, og de siste 5 % prosentene tilhører de som kun er ute etter å komme på topplista med rosabloggen sin. For alle oss andre vil det derimot være en god investering å bruke noen hundrelapper på å kjøpe et webhotell og et domene, og da kan du styre bloggen din på et helt annet nivå enn du kan med blogg.no.

Til selve bloggen vil jeg anbefale at man kjører WordPress, da det uten tvil er den bloggplattformen som har best funksjoner, flest muligheter til å lage bloggen akkurat slik du vil, og hyppigste oppdateringer for å fikse sikkerhetshull og sånt. WordPress er dessuten helt gratis, og du trenger altså bare et webhotell og et domene for å komme i gang med din egen WordPress-blogg.

Et godt design er også veldig viktig for en god blogg, og med WordPress finnes det allerede tusenvis av ferdigdesign som du kan installere på bloggen din med noen få tastetrykk. En del av dem er gratis, men de aller beste må du regne med å betale et par hundrelapper for. Det er jo også godt mulig å lage et eget bloggdesign, men dette krever mye tid og kunnskap. Av den grunn vil jeg egentlig heller anbefale å installere et ferdigdesign til WordPress og heller lage det om til ditt eget unike design, så slipper du å bygge designet helt fra bunnen av. De fleste ferdigdesignene har også egne funksjoner som lar deg forandre på farger, menyer og lignende med noen få tastetrykk.

Først når du har en knallgod blogg med en del lesere kan du vurdere å begynne og tjene penger på bloggen din. Det er rett og slett ikke noe poeng i å bruke mye tid på å legge ut affiliatelinker og sånt før du har en grei håndfull med lesere, da det sannsynligvis er bedre å bruke tiden på å skaffe deg flere lesere.

Gjesteinnlegg av Niclas Iversen

Les alle innlegg av

Skriv en kommentar