Tjene penger på blogging (© Philip Taylor PT)
Inspirasjon

Hvordan tjene penger på blogg?

15. januar, 2013 av

Photo:  (© Philip Taylor PT)

Er du glad i å skrive, vil du elske blogging – dette er faktisk også noe du kan tjene penger på. Alle kan tjene penger, men gratisplattformer som Blogg.no gir deg mange begrensninger når det kommer til inntekter og andre rettigheter.

PS: Hvis du har et eget domene, og ønsker å skrive produktomtaler eller liknende – ta kontakt med oss!

Skaff deg et eget domene

Vi anbefaler derfor alle som ser på seg selv som seriøse bloggere å skaffe seg et eget domene. Dette gir deg muligheten til å gjøre som du vil, og har alle rettigheter selv. Dette gir deg også muligheten til å tjene penger på nesten hva du vil!

Mange bloggere velger One.com som i og for seg er et godt nok valg for den gjennomsnittelige bloggen, men for de som forventer seg trafikk eller ønsker flere nettsider/blogger er Host1.no en ideel aktør.

Slik kan du tjene penger på bloggen din

Alle som blogger må være inneforstått med det faktum at man ikke blir rik over natten. Med hardt arbeid over en lengre periode, er sannsynligheten stor for at du klarer å melke ut en fin ekstrainntekt på ditt nettsted eller blogg.

Klikk på dette banneret for å tjene provisjon fra flere kjente nettbutikker:

Dette er noen av metodene man kan bruke:

Google AdSense: Den mest populære måten å tjene penger på nett på. Akkurat som AdWords gir deg muligheten til å annonsere ditt produkt/nettside og betale hver gang noen klikker på annonsen, får du som publisher/blogger penger hver gang noen klikker på Google-annonsene som du har på ditt nettsted hvis du velger å benytte deg av denne aktøren. Gjennomsnittet per klikk ligger nok på 2-3 norske kroner, men enkeltklikk kan komme opp mot 50 kroner (eller mer), men dette tilhører sjeldenhetene.

> Klikk her for å åpne en AdSense-konto!

TradeDoubler: Det største affiliate-nettverket i Norge, med desidert størst utvalg av forskjellige annonsører. Her får man som regel betalt per salg eller lead (registrering eller annen form for innmelding). Et lead gir deg en fast sum, mens salg gir provisjon. Eksempler på annonsører hos TradeDoubler Norge er CDON, Ellos, BliVakker, Tele2, Netcom, Nelly og mange andre.

> Klikk her for å komme til TradeDoubler Norge!

Adservice Media: Ikke det største, men er likevel artikkelforfatters favoritt. Betaler som regel langt bedre enn sine konkurrenter, og har et gansje stort utvalg. Dessverre er det kanskje noe begrenset utvalg annonsører som er relevant for de fleste bloggere. Er bloggen din noe finans og økonomi-relatert, kan du derimot finne de beste aktørene med de beste provisjonene.

> Besøk Adservice Media her!

Salg av annonser: Etter hvert som du får trafikktall å vise til, vil du også kunne selge annonser direkte til forskjellige aktører. Du har kanskje sett toppbloggere som har store banner-annonser rundt hele bloggen sin – dette er solgt inn manuelt. Dette er vanskelig, og krever ofte mye arbeid samt en hel masse avslag. Vi vil anbefale alle å installere Google Analytics på bloggen sin, slik at du har konkrete (og avanserte) trafikktall å vise til.

Lag en blogg i en nisje du liker

Bloggen din trenger ikke bare være personlig. For å tjene penger på nettstedet ditt, er det tvert imot mye bedre å ha en spesiell nisje som man retter seg mot. Enten dette er mote, sminke, musikk, økonomi, studentliv, sport – rekken er uendelig.

Tips: Du kan registrere deg på et affiliate-nettverk, og se gjennom de forskjellige annonsørene. Finner du en nisje som kan være interessant for deg, blir det garantert enklere å tjene penger. Likevel vil vi minne om at det krever ekstremt mye arbeid for å tjene mye penger på blogging. Det er mennesker som lever av å blogge i Norge, men dette er ikke gjort over natta. Blogg fordi du liker det – ikke fordi du ønsker å tjene penger. Da vil du, nesten uten å tenke på det, plutselig få en fin ekstrainntekt som ruller inn hver eneste måned.

Det fine med å tjene penger på blogg, er at dette er en passiv inntekt og vil rulle inn mens du sover, spiser, går på do, er på skolen – eller hva du måtte gjøre!

Webmaster på Bloggermagasinet.com - Jobber til daglig som SEO Manager hos MOVE Entertainment.

Les alle innlegg av

Skriv en kommentar