OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gjesteinnlegg

Fastelavensboller

24. september, 2012 av

Ingen kan med sikkerhet si hvor tradisjonen med å spise boller på fastelavn kommer fra, men sannsynligvis stammer fastelavnsbollene fra Tyskland, hvor man så tidlig som på 1600-tallet finner dem omtalt som “heisswecken”, et “varmt og rundt bakverk”.

På 1700- og 1800-tallet var ikke fastelavnsbollene noe man nødvendigvis bakte selv, men ofte kunne kjøpe av omvandrende “kakekoner”. Disse lekre hvetebollene ble ofte spist sammen med smør iblandet brødkrummer, gjerne oppbløtt i varm melk.

I den senere tid er fastelavnsbollene ferske hveteboller, overskåret og fylt med pisket krem og syltetøy. Overdrysset med melis på toppen. Den serveres tradisjonelt fastelavnssøndag.

av:

Les alle innlegg av

Skriv en kommentar