kredittkortet
Gjesteinnlegg

Bli frastjålet kredittkortet

24. september, 2012 av

Å skulle passe på kredittkortet sitt er noe de fleste regner som en selvfølge, og retter seg etter, men likevel kan man være uheldig og få det frastjålet. Da gjelder det å være så hurtig som mulig og melde fra, slik at skadene ved et eventuelt misbruk reduseres så mye som mulig.

Historien om en kvinne som ble frastjålet kredittkortet sitt vitner om hvor hurtige tyvene kan være, og hvor godt organiserte de er.

Kvinnen var en liten tur innom en liten detaljbutikk i København hvor hun skulle handle noen skolesaker til barna sine, og hadde lommebok, mobiltelefon og andre personlige effekter i en liten ryggsekk. Forsvarlig lukket, og hun tok det bare frem for å betale i kassen. Riktignok la hun merke til at det befant seg noen mistenkelige typer i butikklokalet, men reflekterte ikke så mye over det, for hun var på vei ut igjen. Da hadde hun nettopp brukt sitt kredittkort til å betale med og etterfølgende lagt det ned i lommeboken som så igjen ble lagt ned i ryggsekken. Som igjen ble forsvarlig lukket og bragt opp på ryggen.

Ikke før hadde hun kommet ut av butikken før noen gjorde henne oppmerksom på at sekken hennes var vid åpen, og forferdet ble hun klar over at lommeboken var borte. Stjålet, rett og slett, å finne kredittkortet var umulig.

Da hun ikke hadde telefonnummeret til utsteder med seg, ringt hun omgående hjem til sin mann som så igjen kontaktet utsteder og fikk kortet sperret. Hele denne prosessen tok ganske presis 10 minutter fra hun oppdaget tyveriet til hun fikk det bekreftet sperret, men dessverre var det mer enn nok tid til at tyvene hadde rukket å gjøre flere uttak i flere minibanker i området.

Politiet ble kontaktet og videoopptak fra overvåkingskameraene i bankene ble innhentet, men uten resultat. Personene kvinnen observerte inne i butikken var ikke de samme som gjorde uttakene, og da stiller bevisførselen seg vanskelig. Sannsynligvis har en av personene i butikken lurt til seg pinkoden, en annen har gjennomført selve tyveriet og en tredje eller fjerde gjort uttakene. Lommeboken med resten er nok kastet i nærmeste søpledunk og dukker sannsynligvis aldri opp igjen. Denne historien forteller at det lønner seg å ha et alternativ til bankkort når man er på tur.

av:

Les alle innlegg av

Skriv en kommentar