spiral
Inspirasjon

Spread the word konkurranse

7. januar, 2012 av

Målet til alle bloggere er vel som regel å få flest lesere. “Spread the word” er en konkurranse som kan bidra til flere nye lesere og innlinker til din blogg. Denne konkurransen kan variere veldig fra blogg til blogg, men felles er tingene du kan gjøre for å delta. Jeg selv hadde en slik konkurranse helt i startfasen på min personlig sminkeblogg.

Hva er “Spread the Word”?

Spread the word ligger i navnet. For å delta i konkurransen må du informere andre om bloggen hvor konkurransen holdes i form av linking, like via Bloglovin, Facebook, Twitter og lignende. Ofte kan man skrive et innlegg om konkurransen og bloggeren som holder konkurransen i et eget innlegg på sin egen blogg med link til vedkommende.

Hvorfor lønner det seg å ha en slik konkurranse?

En slik konkurranse fører til flere innlinker som igjen fører til at bloggen blir betraktet som bedre og mer troverdig i søkemotorer som for eksempel Google. Man får i tillegg flere besøk på bloggen som kan gi deg flere faste lesere. Og det er vel derfor vi blogger? For å dele det vi brenner for og skriver om på bloggene våre.

Hvordan lager man en slik konkurranse?

Når du skal holde en Spread the Word konkurranse må man selvfølgelig ha en premie, en grunn for at folk skal delta. Når dette er fikset, er det klart for å bestemme seg for hva deltakerene må gjøre. Her kommer to eksempler på en slik konkurranse.

Eksempel 1: For å delta i denne konkurransen kan du gjøre følgende:
- Like siden min på Facebook.
- Følge meg via Bloglovin.
- Skrive et innlegg om denne konkurransen på din blogg. Med link til dette innlegget.

Eksempel 2: For å delta i denne konkurransen kan du gjøre følgende:
- Linke til min blogg via din facebook profil. Send meg bilde på mail som bevis, dersom vi ikke er venner på facebook
- Linke til meg via din twitterprofil
- Følge meg på Twitter
- Linke til meg i din sidebar

Dette er noen eksempler på hvordan en “Spread the word” konkurranse kan foregå. Man kan da gi x-antall lodd for hvert punkt deltakerene kan gjøre og deretter trekke ut vinneren av konkurransen.

Foto: Rita D Aspevik


 

Les alle innlegg av

Skriv en kommentar