bokhylle
Redaksjonen

Presentasjon av Rita – bokelskeren.

6. januar, 2012 av

Jeg har blitt spurt om å være med i redaksjonen og bidragsyter her på bloggermagasinet. Min hovedinteresse ligger innenfor litteratur og bøker, og det er vel det mine innlegg stort sett vil handle om.
Min bokinteresse spenner vidt – jeg leser alt fra tunge biografier, via kriminallitteratur, drama, chick-lit, spenning og fanatsy – til bøker om samfunn, religion og historie. Min første, store leseropplevelse var av alle ting ”Sagaen om Isfolket” av Margit Sandemo. Jeg var en ungdom og ung voksen som ikke orket å lese bøker. Jeg leste første side om og om igjen, og husket aldri hva som sto der. Så raste jeg meg altså gjennom 47 bøker om hekser, trollmenn, kjærlighet, sex, drap, krig og intriger på nulltid… Men det stoppet igjen. Jeg fant jo ikke noe som lignet på dette. Jeg prøvde meg på enkelte andre kioskserier, men bonderomantikk er ikke noe for meg…

Så fikk jeg et tips: ”Hvis du virkelig har lyst til å lære deg å lese bøker, forsøk Henning Mankell!”. Som sagt så gjort. Og ganske riktig; bøkene om Kurt Wallander gikk ned på høykant og jeg var solgt. Jeg var en svoren krimleser lenge – krim var det eneste jeg orket å lese, alt det andre ble for slitsomt å forsøke å sette seg inn i. Jeg pløyde meg gjennom ”alle ”norske, svenske og danske krimforfatterne – i tillegg til et par britiske og amerikanske.

Så kan det virke som om man ”blir vant til å lese”, og horisonten utvidet seg. Jeg ble mer og mer altetende innen litteraturens verden, så lenge det er kvalitet over bøkene. Og interessen har utviklet seg til en hobby, der jeg går på bokjakt på biblioteker, antikvariater, Internett og butikker. Jeg er stadig på utkikk etter spennende forfattere og følger godt med på debutantene for å se hva som kommer.

Jeg leser ca 100 bøker i året, så jeg tror kanskje jeg kan være i stand til å gi dere en del boktips og gode ideer innen bøkenes verden.

Omtale av alle bøkene jeg leser kan dere for øvrig finne på min personlige blogg: www.ritaleser.blogg.no

Håper dette blir av interesse, jeg skal gjøre så godt jeg kan.

Foto: Rita Myrvang Berg

av:

Les alle innlegg av

Skriv en kommentar