Foto: http://fotosh.net/
Bloggskatter & Fotografer

Blogganbefalinger fra gjesteskribent

7. november, 2011 av

Skrevet av gjesteskribent Karl Inge (manneblogg.no)
Foto: Silje Louise – (fotosh.net)

Antallet blogger vokser med stor fart, men på topplistene rundt om er det ganske stabilt merkelig nok. Det finnes mange bloggskatter der ute som burde leses av flere, og her kommer jeg med noen tips til blogger jeg følger fast. Den første er riktignok veldig populær – i Sverige, men denne fortjener vi Nordmenn å få med oss også!

Fredrik Backman 

Fredrik er nokså ukjent som blogger i Norge, men i Sverige er han en av de mest populære – og det er ikke rart etter min mening. Vi savner noe tilsvarende i Norge, men la oss håpe det kommer snart! La ikke det faktum at Fredrik er svensk skremme deg fra å lese, for dette er underholdende lesning. For det meste bare “fjas og fanteri”, men godt skrevet, alt fra korte betraktninger av typen:

När andra småbarnsföräldrar börjar tjata om den där forskningen som hävdar att barn blir smartare om de får lyssna på vissa typer av musik. Och de genast börjar tävla om vem som kan häva ur sig flest tyskspråkiga klassiska kompositörer som de ”älskar att spela för lillen i bilen”.
Då är det ”Mozart” som kommer ge dig kreddpoäng.
Inte ”Rammstein”.

… til mer  dype saker, og særlig denne her falt jeg for beskrivelsen av sønnen: Personligt meddelande.

 

Hakkespettbloggen

Hakkespettbloggen drives av en mann på 38 år fra Kristiansand. Han har kone, 2 barn og en fantastisk humor. Når man i tillegg legger til at det innimellom også er tankevekkende innlegg og meninger, så har man etter min mening en god blogg. Denne bloggen har jeg aldri sett på topplister eller lignende, men det er bare fordi folk ikke kjenner til den – så her tar jeg min del av ansvaret for å endre på det. Skal jeg si noe negativt må det være at det er litt sjeldne oppdateringer, men heller kvalitet enn kvantitet sier nå jeg! Et godt eksempel på blanding av humor og meninger finner du i dette innlegget: http://hakkespett.com/2011/08/19/jakten-po-en-optimist/

 

Grillgleder

Dette er en matblogg, en helt unik sådan vil jeg påstå, og av alle matbloggene jeg følger er det ingen som appellerer til mannen i meg som denne gjør. Denne bloggen handler om grillmat! Vi snakker mye marinader, kjøtt, fisk, fugl og lang tid med indirekte grilling. Kjøtt som pakkes inn i bacon, kylling som dampes på ølboks og generelt mat som får det til å rumle i magen uansett om jeg er sulten eller ikke. Det hele beskrives med fine bilder, gode beskrivelser og Arild, som blogginnehaveren heter, er flink til å følge opp kommentarfeltet. Skal du bli sjef på terrassen er dette bloggen for deg, men obs – du blir grillmester på dugnaden med velforeningen resten av livet med denne maten… Se bare her: http://grillgleder.blogspot.com/search/label/Beer%20can%20chicken

 

Caroline (22) er en barnevernpedagogstudent fra nordlysbyen Harstad. Hun engasjerer seg i sosiale medier, teknologi, litteratur, musikk, reise, vitenskap, barn & ungdom, filosofi og foto. Ganske mye med andre ord! Du kan besøke henne på hennes private blogg www.icarroi.com og på Twitter der hun heter @icarroi.

Les alle innlegg av

Skriv en kommentar