Foto: Anthine Moen
Bloggskatter & Fotografer

Gode nettsider for bokelskere

3. november, 2011 av

Skrevet av Astrid Terese – astridterese.wordpress.com

Det finnes mange nettsteder som tilbyr ulike tjenester for bokelskere. Noen av dem er virkelig gode mens andre har potensiale til å bli bedre. Jeg skal prøve å ta for meg noen av de gode sidene.

Når en skal skrive om nettsider for bokelskere kommer en ikke utenom Bokelskere.no, Goodreads og Library Thing. Disse tre sidene tilbyr mye av det samme, men på ulikt språk. På hver av sidene kan du legge inn alle bøkene du leser, se hva andre leser og bli inspirert til å prøve bøker du kanskje ikke har hørt om før. Sidene tilbyr deg å opprette en profil og så bestemmer du selv hvor detaljert du ønsker profilen din skal være, og hvor mange bøker du ønsker å dele med andre. Library thing er en engelsk side, men de tilbyr nå sider oversatt til norsk.

Gratis bøker, eller rettere sagt det å kunne lese gratis bøker på nett er en annen ganske ny tjeneste som er blitt veldig populær. I Norge har vi Nasjonal biblioteket som legger ut bøker fortløpende og hvor man kan finne mange spennende titler. Og kanskje spesielt titler det ellers er vanskelig å få tak i.

Det finnes mange flere gratis engelske e-bok tjenester og den største blant dem er Project Gutenberg. Jeg vil påstå at Gutenberg også er det beste stedet for gratis e-bøker så lenge det ikke gjør deg noe å lese på engelsk. Nettsiden Hongikat har samlet sammen en liste over gratis, engelske, e-bok tjenester, men jeg må presisere at jeg ikke har prøvd de ulike sidene og vet derfor ikke hvor gode de er.

Den tredje tingen jeg må nevne blant gode nettsider for bokelskere er det å lese om bøker. Å lese anmeldelser, tanker og intervjuer både av bloggere og av journalister i kultursidene i avisene. Anita har laget en side som lister opp bokbloggere i Norge. Siden oppdateres slik at det nyeste innlegget alltid ligger øverst. Denne siden er en stor kilde til inspirasjon både for bloggere og for andre som er interessert i bøker og du møter mange bloggere du kanskje ikke har lagt merke til før.

Det finnes flere nettsider som bare handler om bøker. Disse sidene er fulle av anmeldelser, innlegg om nyheter og intervjuer med forfattere. De tre jeg selv leser er Bokavisen, Boknett.no og Barnebokkritikk. Men også hos de store avisene finner vi litteratursider, som for eksempel i Dagbladet, VG, NRK, Dagsavisen og Aftenposten.

Selv om det er det å lese boken selv er en bokelskers første prioritet, kan det bety mye å dele sin interesse med andre. Det å opprette en profil hos Bokelskere eller Goodreads gjør ikke at det blir et krav om å legge inn sine egne leste bøker, men du kommer inn i ett felleskap av mennesker med den samme interessen som deg. Bokelskere utrykker det veldig godt når de skriver: ” Vi elsker bøker. Akkurat som deg. Velkommen hjem”.

Tips: Stikk innom Rabattsiden.com for å kjøpe billige bøker på Internett.

Foto: Anthine Moen

Caroline (22) er en barnevernpedagogstudent fra nordlysbyen Harstad. Hun engasjerer seg i sosiale medier, teknologi, litteratur, musikk, reise, vitenskap, barn & ungdom, filosofi og foto. Ganske mye med andre ord! Du kan besøke henne på hennes private blogg www.icarroi.com og på Twitter der hun heter @icarroi.

Les alle innlegg av

1 kommentar

  1. Balzam sier:

    Hei!

    Balzam.no har akkurat åpnet for testbrukere. Logg deg gjerne på og gi oss en tilbakemelding på hva du mener om websiden.

    mvh
    Balzam.no

Skriv en kommentar