5077724423_860bffcd5b_b
Tips

Lost In The Pages

27. september, 2011 av

Mens hverdagens bekymringer henger over oss, er det helt fantastisk å krype under et pledd og finne fram en god bok. I et par timer føles det som om noen har plukket deg opp og kastet deg rett inn i en spennende eller koselig og fin handling. Er ikke lesing en utrolig hobby?

Hvis du har lest mange bøker fra før, vet du helt sikkert hvordan denne følelsen kjennes. Ingenting er bedre enn å forsvinne litt fra den virkelige verdenen for en liten stund. Bare drømme seg bort og slippe og tenke på vanskelig ting som en eksamen eller en kjøretime eller andre ting. Det er det som er det fine med bøker – man får muligheten til å leve et annet liv i en annen verden.

Som overskriften sier, er det lekende lett å bli dradd med inn i en historie. Med ett sitter du klistret til ordene, og leser side opp og side ned. Handlingen fletter seg inn i hodet ditt, og å konsentrere deg om andre ting enn den bestemte boka, kan du bare glemme. Hvordan skal det gå, kommer han til å klare deg…? Etter å ha lest en bok, sitter man veldig ofte igjen med noen spørsmål eller tanker. Ja, reaksjoner og følelser også.

Leser ungdom i dag? Det er et sentralt spørsmål innenfor dette – for alle skal vite at uten lesing står hverdagen i fare for å bli nokså kjedelig og uten noen form for inspirasjon eller ettertanke. Vi er avhengig av å drømme oss bort litt i blant – det er bare sunt!

Foto: Kristina Kvaale

Les alle innlegg av

4 kommentarer

 1. Elin sier:

  Veldig fint innlegg. Jeg elsker å lese bøker og leser kjempe masse. Jeg lever meg veldig fort inn i en bok og da jeg ikke leser boka men legger den fra meg en stund tenker jeg bare på hva som skjer videre. he he lesing er virkelig en fin hobby:) Det som er så fint med den er at man kan jo lese hvor som helst. Hjemme eller da man venter på bussen, pluss mange andre steder:) Lesing er herlig:)

 2. Nina sier:

  Jeg elsker å lese, og det går sjelden en hel dag uten at jeg plukker opp en bok. Bloggnavnet mitt er jo Lost in the Pages, så det sier seg nesten litt selv at jeg er en lesehest :)

 3. Det er jeg helt sikker på at de gjør, bare se på mengden bokblogger som har poppet opp de siste par årene :)

  Selv regnes jeg vel ikke som ungdom lenger da jeg begynner å nærme meg 30, men jeg elsker å lese og å blogge om mine leseropplevelser.

 4. Marlene sier:

  Jeg leser ganske mye,jeg. Helt klart en fantastisk fin hobby!

Skriv en kommentar