bmvjf
Intervju

Intervju med Vibeke (justframeless.com)

23. april, 2011 av

Me som starta våre bloggarkarrierar på nettstaden piczo.com har nok ein eller annan gong opp i gjennom åra støtt på ein av heimesidene til Vibeke. Nokon der ute som hugsar vejc.piczo.com? I alle fall, heimeside-guruen har vakse opp og er no ein bloggar på høgt nivå. Besøk Vibeke sin blogg på justframeless.com.

Kan du fortelje litt om deg sjølv?
Jeg er en jente på 23 år opprinnelig fra Asker, men bor nå i Oslo hvor jeg studerer grafisk design på Norges kreativefagskole og jobber som deltid på H&M i Karl Johan. På videregående gikk jeg tegning, form, farge med allmenn påbygg det siste året. Så fort jeg var ferdig der begynte jeg å jobbe på H&M i Asker, hvor jeg var vanlig butikkmedarbeider det første året og avdelingsleder på kosmetikk, accessoarer og herre året etter. Etter to friår fra skolen bestemte jeg meg for å begynne å studere igjen.

Kva fekk deg til å starte med heimesider og blogging?
Da jeg var rundt 15/16 år lagde jeg meg en hjemmeside på home.no hvor jeg la ut bilder fra diverse ting som skoleball o.l. Det var da jeg begynte å få interessen for HMTL koder. Så begynte jeg på piczo som var mye enklere å bruke en home. Jeg lærte meg mer koder og hvordan man bruker photoshop og interessen min bare vokste. Når piczo ble for enkelt for meg gikk jeg over på freewebs og litt senere igjen kjøpte jeg meg mitt eget domene.
Jeg hadde en liten pause fra hjemmesiden min på 8 måneder av personlige årsaker, da jeg kom tilbake igjen bestemte jeg meg for å legge mer vekt på blogging enn det å oppdatere med nye tutorials etc. Jeg hadde rett og slett ikke tid til å lage nye ting til siden hele tiden, så det å blogge var mye lettere og mindre tidskrevende.

Kva inspirerar deg når du skriv blogginnlegg?
Jeg jobber jo på H&M da, og interessen min for mote vokste betydelig da jeg begynte der for 4 år siden. På H&M har vi mange fine kampanjer i året som jeg liker å tipse om, eller rett og slett gi litt “inside information” om. Det er ikke alltid lett å finne insprasjon til blogginnlegg. Ofte kan jeg legge ut skolearbeider for å kunne få litt tilbakemelding fra leserne mine, eller spørre om hjelp og råd til oppgaver jeg akkuart har begynt på. De gangene det skjer noe morsomt i hverdagen min blir jeg inspirert til å blogge. Jeg elsker å gå tilbake i arkivet mitt for å lese hva jeg gjorde for kanskje et år siden. Bloggingen blir som en slags dagbok for meg.

Kor mykje har blogging og webdesign forma deg som person opp igjennom åra?
Jeg vil si det har formet meg ganske mye. Da jeg begynte med hjemmesider og photoshop for 6 år siden fant jeg raskt ut at dette var noe jeg elsket å holde på med. Derfor søkte jeg på grafisk design så fort jeg fikk sjansen. Den erfaringen jeg har hatt med Photoshop har hjulpet meg masse gjennom årene som student. Planen videre er å gjøre meg ferdig med en bachleor i grafisk design og senere fordype meg i webdesign. Siden jeg er selvlært på koder så hadde det vært moro å kunne lært seg det på ordentlig og utvikle meg mer på dette området.

Til slutt, nokre tips til andre bloggarar der ute? Korleis kan dei skilje seg ut i havet av bloggar?
Tips ja, hmm… Det finnes jo så utrolig mange blogger der ute. Et tips jeg burde følge selv er å kommentere tilbake på kommentarer man får. Jeg suger på dette, mildt sagt, men jeg jobber med saken. Andre tips/råd jeg syns alle bloggere bør følge er å kjøpe seg et ordentlig kamera, ikke bruk mobilkameraet. Hater når jeg kommer til en blogg og kvaliteten på bildene er dårlig. Man burde også prøve å ordne seg en ryddig og greit layout på siden. Headerbildet bør heller ikke ta opp hele plassen, maks 400px høyt. Det er aldri no gøy når man må scrolle i 2 år for å komme ned til blogginnleggene.
For å skille seg ut bør man tenke litt orginalt, skrive om ting som interesserer en, ting som kanskje ikke alle andre skriver om. Ikke det at jeg skriver så veldig orginalt, men jeg prøver.

20 år gamal jente, fødd og oppvaksen i Telemark. Bloggar om livet som internasjonal student ved University of Stirling, Skottland.

Les alle innlegg av

6 kommentarer

 1. Anette sier:

  Åhhh, elsket piczosiden hennes, “vejc”. Det var derfra jeg begynte å kunne litt med HTML-koder og slikt. Uten hennes hjelp hadde jeg trolig nok aldri hatt en blogg med noe særlig bra design. Kanskje jeg ikke hadde hatt en blogg i det hele tatt?

 2. Ida Fiskaa sier:

  Flott intvervju Anthine!

 3. Kjempe fint intervju:)

 4. Bra! Husker henne jeg. :)

 5. Nina sier:

  Åh, Piczo og Freewebs, de hadde jeg helt glemt! Kjempefint intervju:)

 6. Marie sier:

  Hadde nok ikke vært der jeg er i dag med eget domene om det ikke hadde vært for Vibeke!

Skriv en kommentar