IMG_8804
Inspirasjon

iPad 2 – skal, skal ikke?

21. april, 2011 av

Etter en ukes tid med iPad 2 i hendene føler jeg at jeg er klar for å si hva jeg mener. Hva får jeg ut av den? Hva kunne vært bedre? Hva er helt fantastisk? Og ikke minst, trenger du en slik? La oss finne ut!

Hva er bra?

♥ Where to start. Ok, så designet er nydelig. Ja, jeg vet, det sier seg selv, men det må nesten sies allikevel. Den sitter fint i hendene, eller i fanget der min er for det meste av tiden. Skjermen er fin og klar og det er behaglig å se på over lengre tid. Ellers er den rask og det er ikke noe hakking når du går fra side til side. Den er også mye tynnere enn den forrige iPaden, og faktisk tynnere enn iPhone 4! Litt redd for å miste den i starten, men man blir veldig vant til den. Ti timers batteri er også temmelig imponerende. Jeg har ladet den én gang i løpet av denne uken. Wow.


♥ Appene (applikasjonene) som er laget for iPad er egentlig utrolig bra laget, ihvertfall de jeg har lastet ned. Jeg har iPhone 3GS fra før av og selvom appene der er fine så er iPad sine ekstra fine. Et eksempel er Twitter. På iPhone er det et veldig kjedelig layout, ganske enkelt og greit, men på iPaden! Åhåhå, for noen saker, det er rett og slett veldig pent.


♥ Ellers liker jeg at man kan snu den rundt og at skjermen følger etter, noe dere med iPhone har vært borti før.
♥ Jeg liker også veldig godt at man kan laste ned aviser sine apper til den, de jeg har er VG+ og Aftenposten. VG+ har det slik at de legger ut en morgenutgave av avisen, og utpå dagen en gang legger de ut mer saker. Det liker jeg ihvertfall veldig godt!
♥ Ellers er jo noe av det kuleste det at du kan lese bøker på denne saken. Apple har sin egen app som heter iBooks, men jeg bruker Kindle sin app da jeg liker denne bedre.

Hva er dårlig?

♦ Ok, det er selvfølgelig noen småting jeg kunne likt at de fikset på. En sånn liten ting som irriterer meg er at høytaleren er på undersiden av iPaden. Det betyr at hvis du har den inntil noe så forsvinner lyden litt. Dette er egentlig en dum ting å henge seg opp i for i og med at man kan snu iPaden rundt så er ikke dette egentlig et problem. Men de gangene jeg har på Spotify er det litt irriterende da Spotify-appen er laget bare for iPhone, så den snurrer ikke rundt som andre apps. Men jeg regner med at de fleste bruker høretelefoner eller eksterne høytalere når de hører på musikk, og da er jo ikke dette egentlig et problem.
♦ Et annet irritasjonsmoment, som Apple ikke egentlig kan noe for, er at det fortsatt er få apper til iPaden. Altså, få og få, det er selvfølgelig færre enn til iPhone. Og mange av de appene jeg er avhengig av på iPhonen finnes ikke i iPad-versjon. Dette fører til at man må “2x’e” ting, slik som bildene viser.

Det fører som du ser til dårligere kvalitet på appen, og det er egentlig litt irriterende. Men etterhvert som flere folk kjøper den vil flere utvikle apper til iPaden, så da er jeg tålmodig i mellomtiden.

Burde man kjøpe den?

Leter du etter en e-bokleser? Kjøp Kindle. Man kommer ikke bort ifra at det er sinnsykt mye penger å bruke hvis du kun kjøper den for å lese bøker. I tillegg er det visst slik at hvis du leser bøker på iPaden utendørs, og correct me if I’m wrong for jeg har ikke prøvd selv, så er det som på en mobil at du ikke ser så mye hvis du leser i sola. Nå leser jo jeg aldri ute i sola, men for de som gjør det så er jo det selvfølgelig irriterende.
Leter du etter en datamaskin? Nja. Altså, nå er det sånn at du kan kjøpe tastatur til den som denne, eller du kan kjøpe en dock til den som denne og bruke et trådløst tastatur til den. I og med at Apple har lagd det beste skriveprogrammet jeg har vært borti, som forresten heter Pages, så ser jeg ikke noe problem med å kjøpe iPad som du skriver på til for eksempel skole eller jobb. I tillegg kan du jo skaffe deg Keyboard, altså Apples versjon av Power Point.
Leter du etter en telefon? Ok, kanskje du er på feil sted? Men det som kan sies er at du kan sende meldinger fra den med programmer som Viber og Pingchat. Uansett en grei ting å ha.
Er du blogger? Ja, det er du sannsynligvis, og da må jeg nevne en ting som er irriterende. Bloglovin suger. Bloglovin har laget sin egen iPhone app som du også kan bruke på iPaden, men hvis noe som helst skjer på iPaden samtidig, for eksempel at noen skriver noe til deg på Twitter som du får en notifikasjon om så forsvinner alt du drev med. Med det mener jeg at hvis du scroller nedover for å komme til første innlegg og en notifikasjon kommer opp så er du screwed. Du må begynne på nytt. Game over. Ok, dette er noe som irriterer meg grenseløst. Så ja, sånt kan skje når du bruker et litt rævva program på iPaden.

Tips til teknologiblogger

Min største kilde til hva som skjer i Apple-verden er selvfølgelig LoveApple, en temmelig genial side for oss som vil vite hva som skjer eller kan skje innenfor Apple-duppeditter. Og mannen bak denne siden har også sin egen blogg, altså Lasse E. Olsen sin blogg. Ellers er jeg innom Engadget en gang i blant, de har ikke spesifikt om Appleprodukter, men generelt teknologiting.

Jeg kjøpte en hvit iPad 2 32 GB Wi-Fi (uten 3G). Den kostet 4690 kroner. Den billigste er 16 GB Wi-Fi for 3890 kroner. Jeg går utifra priser på Apple.no hvor jeg kjøpte min.

av:

Anette (19) går bachelor i Historie på Blindern (UiO). Derfor er hun for det meste på lesesalen i flere timer om dagen, men når hun ikke er det leser hun bøker, hører på musikk, ser filmer og tonnevis av serier. Det er også sånt hun skriver om på bloggen sin; www.ladynetta.net

Les alle innlegg av

1 kommentar

  1. Martheparthe sier:

    Endelig en normal jente (les: ikke unormalt datainteressert) som skriver om iPad! Jeg skal til USA om 2 uker og er av typen som elsker tekniske duppeditter (i tillegg til at jeg har oppdaget apple…). Jeg har aldri brukt en iPad og så på min første (i butikken) for 1 uke siden og ble overrasket over at ekstasen uteble. Satt heller igjen som et spørsmålstegn – “ja.. hva trenger jeg egentlig den her til?”

    Tenkte å feire meg selv som ferdig student (dvs ikke like avhgengig av laptop til oppgaveskriving) samtidig som jeg digger å få surfet og “sjekket internett” når jeg er på farten. Men trenger jeg egentlig enda en ting som binder meg til nok en skjerm og raske svar på e-post?

    Er fortsatt usikker… Kanskje jeg heller skal bruke 3/4 av de oppsparte iPad-pengene på noe annet og heller kjøpe en iPhone 4? Eller? (Har en MacBookPro som går så det suser)

Skriv en kommentar