Ordinary day-3
Intervju

Isabel Desireé Skog

11. april, 2011 av

Vel, la oss presentere Isabel. Isabel er en livlig småbarnsmor på 20 år og bosatt i kalde nord i nordlysbyen Alta. Hun går andre året på Medier og kommunikasjon og driver samtidig sitt eget foretak som fotograf. Grunnen til at jeg velger å stille henne opp for intervju er for å motivere og inspirere dere som leser. Dette er en av de sterkeste personene jeg kjenner og jeg beundrer henne for alt hun er verdt, og det min venn, er stort. Håper dere sluker til dere intervjuet og tar i mot tips og triks fra en jente som virkelig kan greiene sine.

Nårtid begynte du å blogge?
Det er ett vanskelig spørsmål siden jeg har blogget siden 2006, men har vært mye fram og tilbake siden da. Har skiftet blogg tre ganger og hatt lange tørkeperioder. Nå har jeg foreksempel akkurat startet opp igjen. Hehe.

Hva liker du best å lese om i andres blogger?
1. Fotografering: idéutvikling, prosess, utførelse og resultat. Liker også å lese om deres erfaringer innen fotografi, både på godt og vondt.
2. Mammalivet: hvordan de takler rutinene, ansvaret og det å få gjort mange ting på kort tid og samtidig være en god venninne, kjæreste og familiemedlem.
3. Kropp/utseende/kosthold: Liker å lese slanke/oppivekt blogger. Før og etter bilder, samt deres spise og aktivitets vaner for å oppnå resultatene de ønsker.

Har du en favorittblogger å anbefale oss?
Javisst har jeg det. Skulle gjerne anbefalt mange blogger, men er redd jeg glemmer noen (leser utrolig mange interessante blogger), så jeg nøyer meg med å vise videre til én blogg som jeg følger og synes flere burde følge, nemlig Renate.

Når ble foto en av dine største interesser?
Begynte å eksperimentere med fotografering allerede i 2004 – med ett kompaktkamera. Synes det var kjempegøy. Fikk en vending i livet da jeg fikk kreft i 2006; så bestemte meg og satte meg mål om at når jeg ble frisk, så skulle jeg virkelig gå inn for å bli flink bak kameraet. For da startet jeg på blanke ark og kunne velge framtid. Fikk ett speilrefleks mellom fingrene det året, og siden det har det gått i ett.

Hva er det du aller helst fotograferer og er det noe du virkelig går inn for å “fange” i bildene dine?
Fotograferer helst mennesker. Liker å sette i gang litt større prosjekter der forarbeid er nøkkelordet. Er vel det lille ekstra jeg vil fange i bildene jeg tar; bilder som folk trykker seg to ganger inn for å se på.

Når vi snakker om “folk som trykker seg inn to ganger for å se på”, har du en fotograf du ser opp til, og om dette er tilfelle, hvorfor?
Har ingen fotografer jeg ser opp til, siden jeg svært sjeldent er å surfer etter bilder. Er liveredd for å bli inspirert eller miste min egen kreativitet, så prøver å la være å se på større fotografer sitt verk.

Du har da ditt eget foretak, som jeg har forstått går veldig bra, hvordan gikk du fram?
Ganske enkelt: Registrerte bedriften min, laget ett budsjett, leste meg ihjel på rettigheter og plikter som selvstendig næringsdrivende og begynte å jobbe. Man setter seg fort inn i ting, og lærer på veien.

Hvordan balanserer du livet som alenemor, fotograf, student og samtidig få tid til å være ungdom på samme tid? Har du noen tips til andre personer som er i lignende situasjoner?
Jeg bruker iCal på maskin (En oversiktlig kalender). Hehe.
Det viktigste tipset er å ikke sette seg ned å grine over at folk ikke tar kontakt lengre, og at man er sliten, for sånn vil det alltid være – for alle. Man må ta hånd om saker selv – være litt selvstendig og bestemt. Latskapen fører ingenting med seg! Jeg har selv Fatigue – en utmattelse sykdom, og klarer alt dette fint (selv om senga i mange tilfeller frister). Derfor vil jeg tro at alle klarer det samme! Man må bare lære seg å slappe av med seg selv, og ikke gi opp så fort. For det ser jeg er en tendens hos mødre; de gir litt opp seg selv, og sier at de ikke har tid og at de eeer så slitne. Tull! Alt handler bare om prioriteringer.

Hva skal til for at du klikker deg inn på en blogg mer enn første gangen?
Variasjon! En kombinasjon av mine egne interesser er ikke å forakte. Liker også å lese blogger med sammenhenger på innleggene. At de på en måte innleder ett annet innlegg når de skriver en dag, og knytter opp en spenning i det. Som foreksempel at de tar oss med i en prosess på noe (foto, gravid, rydding++) gjennom noen innlegg.

Hva synes du om Norges toppbloggere og oppmerksomheten de får?
Jeg leser ingen av topp bloggene, så jeg har ingen mening om de. Men de står vel på topplista for noe, så de er sikkert ikke så verst. Har ikke tv, hører ikke på radio og leser ikke nettaviser, så oppmerksomheten de får hører og ser jeg ingenting av. Hehe.Og et siste spørsmål, har du noen tips til andre bloggere?
1. Ikke kopier kommentarer og spy de ut overalt.
2. Ikke blogg hvis det ikke er av interesse og lyst. (Tenker på de som blogger kun for å få masse lesere og bli “kjent”)
Også tror jeg det lønner seg å ha en oversiktlig blogg med jevnlig posting. Men aller viktigst: Vær deg selv og post om ting som interesserer deg – og ikke bare andre.

Tusen takk til vakre Isabel som stilte opp på intervjue for meg på vegne av Bloggermagasinet og som har vist oss noen av hennes fantastiske fotografier. Sjekk ut den dyktige skjønnheten på bloggen hennes her.

Cowgirl, 18 år og bosatt i Tana med min lekre cowboy. Fotografi og hest er mine store lidenskaper, nyskjerrig? Stikk innom bloggen min da vell.

Les alle innlegg av

3 kommentarer

 1. Renate sier:

  Flott intervju Benedikte! Er selv veldig glad i bloggen til Isabel, hun er ei knalljente syns jeg og en utrolig inspirerende og flott person. Er det noen som fortjener flott pr så er det nettopp hun.

  Og så må jeg jo tilføye at jeg ble både overrasket og glad over å se at hun tydeligvis liker bloggen min ganske godt og :D

  Flott intervju!

 2. Hihi, du er jo en artigper uten like, Renate :D

 3. Silje Louise sier:

  Kjempefint intervju! Leser bloggen hennes selv, og digger bildene hun tar :)

Skriv en kommentar