bloggermagasinet
Tips

Design refers to a plan for the construction of an object or a system

26. mars, 2011 av

Har du lurt på hva som er viktig å tenke på når det gjelder designet på din blogg? Vel det har jeg. Og jeg tenker på det ganske ofte. Spesielt på om jeg bør friske opp designet eller bare la det være som det er. Og etter mye fram og tilbake kom konklusjonen som følger; jeg beholder det jeg har. Hvorfor? Jo fordi, det enkle er ofte det beste. Det er mitt slagord når det gjelder design. Det er det jeg foretrekker og liker å se hos andre bloggere. Så tenker du kanskje, hvordan få dette til?

Farger
Tenk på hvilke farger du vil ha på bloggen din. Lyse farger er best, det synes jeg hvertfall, men det er du som skal designe bloggen din, så det er du som bestemmer. Tenk også på hvilke farger du vil linkene dine skal se ut, og hvilke oppsett du vil ha. Hvis du vil ha masse frihet til hva du kan gjøre med bloggen din bør du også tenke på å skaffe deg et domene, da vil mulighetene være flere. Domene og bloggnavn bør ikke være det samme.

Header
Om du vil ha et bilde eller skrift, det spiller egentlig ingen rolle så lenge du vet hva du vil ha. Jeg personlig, synes det er finest med “passe” store headere, sånn at leseren slipper å “scrolle” ned for å få se innleggene dine. Helhetsuttrykk er veldig viktig å tenke på, hva vil du leseren skal oppleve når han/hun skal stikke innom bloggen din?

Bakgrunnsbilde
Det er veldig få som har bakgrunnsbilde for tiden, de fleste har forskjellige farger eller bare rett og slett hvit bakgrunn. Jeg skaffet meg bakgrunnsbilde fordi det passet bedre til mitt design. Det er viktig å tenke på hva som vil funke best for deg. Ikke følg strømmen, prøv å gjør noe unikt, noe som ikke er gjort før eller som ikke blir gjort lenger.

Info
Litt info og kanskje et profilbilde, som viser hvem du er, er et must. For meg hvertfall. Da kan leseren få et inntrykk om hvem du er, hva du gjør og hva du liker. Hvis du er opptatt av copyright er det fint å snike det inn under profilbilde, da vet leseren med en gang at bildene ikke kan kopieres. I tillegg kan du, hvis du er som meg, dele dine spotify lister med leserene dine. Du går på listene dine og kopierer http linken også setter du de under info ved profilbilde ditt. Music is medicine people.

Linker
Linker er viktig. Ikke bare for å dele andre bloggere med leserene, men det er en fin måte å bli kjent med andre bloggere på. Hvis en linker til hverandre for eksempel. Jeg har delt linkene mine i to kategorier; mine nærmeste og de jeg ikke kjenner så godt men som jeg følger og som linker tilbake til meg.

Helt til slutt; vær deg selv – gjør det du vil – lek deg – vær kreativ og husk det er du som bestemmer :)

Foto: Milla

av:

29 år gammel Haugesundar som har tulla seg vekk te feilsiå av Norge; østlandet. Hu like å ta bilder, skriva dikt, tegna og masse photoshopping. Nysjerrig? Stikk innom websiå nas då vel: heroesandme.com

Les alle innlegg av

5 kommentarer

 1. Tenker egentlig litt på å bytte design.. Har bare lorem ipsum i sidemenyen akkurat nå, men jeg føler det er noe som _mangler_

  • Milla sier:

   Ida Fredrikke: du trenge ikje ha så mye i sidemenyen, så fram te du finne det ut så kan du jo bare skriva litt om deg sjøl istedenfor å ha lorem ipsum der ;)

   Kristina: tusen takk ;)

 2. Nina sier:

  Jeg står alltid fast på “bytte eller ikke bytte design”, prøver å lage nye, og blir aldri hundre prosent fornøyd, så da blir jeg liksom værende med det jeg har..:)

Skriv en kommentar