Foto: Susanne
Tips

Carolines mandagsfavoritter

7. mars, 2011 av

Om du liker å følge med på hvem som omtaler deg og bloggen din burde du prøve ut Google-varsler. Dette er en tjeneste som henter opp opplysninger om når noen nevner for eksempel bloggen din, og etterpå sendes det på mail til deg. Praktisk, sant? På denne måten kan du si takk til alle som skriver pent om deg.

Har du hørt om Datalagringsdirektivet (DLD)? Det er et kortnavn på EU-direktiv 2006/24/EF om lagring av trafikkdata. Opplysningene fra denne datalagringen påståes å kunne benyttes til å bekjempe ulike former for alvorlig kriminalitet. Direktivet er omstridt og har blitt kritisert for å være et urimelig inngrep i privatlivet. Regjeringen Stoltenberg gikk i desember 2010 inn for å innføre datalagringsdirektivet. Foreløpig dato for behandling i Stortinget er 5.4.2011. Jeg er veldig i mot dld, og kom her om dagen over en side som heter Dataleaks. Det er et helt genialt konsept som får folk til å tro at man kan gå inn å finne info om alle mulig folk. Man blir bekymret for hva som er lagret om en selv, og trykker seg inn for å se. Da blir de møtt med denne siden. Så ufattlig smart å gjøre det på denne måten! Min tips er at dere deler Dataleaks hjemmeside med alle dere kjenner, så de skjønner alvoret, de også.

Noe annet jeg også kom over her om dagen er bloggen Norske Hemmligheter. Den har jo vært en del av den norske bloggsfæren lenge, men jeg har faktisk aldri visst om den. Så i tilfelle du heller ikke har oppdaget den, her har du den! Et meget spennende prosjekt om hemmligheter som er sendt inn, og deles for alle. Vi er visst ikke så forskjellige likevel?

For oss som er aktiv på Twitter er begrepet #ffnor et kjent fenomen. Tinger er at man hver fredag skriver #ffnor etterfulgt av en tvitrer man vil anbefale at andre også burde følge. #ffnor står for Follow Fridag Norge. Mulig jeg henger langt etter, men jeg har nettopp oppdaget ffnor.no, der de som har fått flest ffnor’s er listet opp. En fin liste å gå ut i fra når man leter etter nye folk å følge.

Jeg satt her en dag og skulle gå skikkelig igjennom sikkerhetsopplysninger og slikt på min Facebookprofil, og fikk nærmest sjokk. Det er utrolig mye jeg ikke har visst at jeg burde gjøre for å holde sikkerheten høy! Visste du for eksempel at du alltid må ha slått på https? Dette gjør du ved å gå inn på kontoinnstillinger, kontosikkerhet og hak av for “Bruk Facebook med en sikker tilkobling (https) hvis det er mulig”. Det er skrevet godt om nettvett ved bruk av Facebook hos Nettvett.no og Bjost.com. Les det, og sett deg skikkelig inn i din egen sikkerhet. Det er viktig.

PS: Dette innlegget er også å finne på min private blogg.

Caroline (22) er en barnevernpedagogstudent fra nordlysbyen Harstad. Hun engasjerer seg i sosiale medier, teknologi, litteratur, musikk, reise, vitenskap, barn & ungdom, filosofi og foto. Ganske mye med andre ord! Du kan besøke henne på hennes private blogg www.icarroi.com og på Twitter der hun heter @icarroi.

Les alle innlegg av

1 kommentar

  1. Veronica sier:

    Mange bra tips!

Skriv en kommentar