Screen shot 2011-02-22 at 2.30.28 PM
Helse & Livsstil

Et viktig spørsmål

22. februar, 2011 av

Har du tenkt på det? Hva du vil skal skje om noe skulle skje deg? Om det ikke var noe håp igjen, men at man kan gi noe av deg videre? Å registere seg som organdonor er noe av det smarteste jeg har gjort. Jeg har donorkortet mitt i lommeboka hele tiden, og jeg har sagt det til alle jeg kjenner; Jeg vil gi bort organene mine! Hvem vet, det kan hende jeg lever til jeg er 100, og at organene mine kanskje ikke er noe å gi bort da, men det kan også hende at jeg forsvinner lenge før det. Ikke utsett det, det finnes ingen bedre tid enn akkurat nå. Du kan gå på apoteket ditt og hente der, du kan skrive det ut selv hvis du har printer, eller du kan laste ned en app! Nå har du ingen grunn til å si nei. Men hvis du allikevel tviler, så ville jeg sett på Livet på vent som går på TV2 på onsdager klokken 21.40, et utrolig flott norsk program om mennesker som sitter i organkø.

Tatt i Hipstamatic for iPhone.

Og når det er sagt, har du tenkt på å bli blodgiver? Det er også utrolig enkelt! Du går inn på hjemmesidene deres, melder deg på et sykehus du vil gjøre det, og de ringer for å ordne time til deg. I skrivende øyeblikk har 19 fantastiske folk registrert seg bare idag! Vi skal vel klare å høyne den? I tillegg, noe som er veldig artig, er jo at du får gave når du gir blod, eller prøver å gi det (jeg fikk ikke lov på grunn av for liten blodprosent, men jeg fikk gave allikevel!). Du får blant annet sånne mummikopper som alle sparer på. Nå har du vel ihvertfall ingen unnskyldning til å la være?

Altså, du går hit for å få donorkort, hit for å lese mer om organdonasjon generelt, og hit for å gi blod. Får det blitt enklere?

av:

Anette (19) går bachelor i Historie på Blindern (UiO). Derfor er hun for det meste på lesesalen i flere timer om dagen, men når hun ikke er det leser hun bøker, hører på musikk, ser filmer og tonnevis av serier. Det er også sånt hun skriver om på bloggen sin; www.ladynetta.net

Les alle innlegg av

2 kommentarer

  1. Donorkortet har jeg skaffet, men jeg blir aldri blodgiver! :P
    Sprøyteskrekk som ingen har sett maken til!…

  2. Mari H sier:

    Jeg likte at du tok opp dette temaet. Nå har jeg skaffet meg donorkort og når jeg bli 18 skal jeg bli blodgiver. Smil. :-)

Skriv en kommentar