05
Intervju

Imagine

20. februar, 2011 av

Når begynte du å blogge?
blogg.no begynte jeg i november 2009, men brukte blogspot.com noen måneder før dette.

Hvorfor blogger du?
Grunnen til at jeg begynte å blogge var for å ha et sted å samle bildene mine, og for at familie og venner kunne se de. At så mange skulle begynne å lese bloggen min var ikke noe jeg hadde tenkt på egentlig, men det er så utrolig hyggelig, og at det har gitt meg muligheten til å vise bildene mine til flere er jo bare positivt.

Hva liker du å lese i andres blogger?
De bloggene jeg stort sett følger er fotoblogger, og da liker jeg spesielt de som er litt kreative og som tør å skille seg ut. Gjerne ha masse bilder, oppdatere ofte og kanskje ha litt fototips og andre ting innenfor foto. Jeg leser også noen moteblogger, for jeg er veldig glad i mote også. Men det er bare et par ordentlig flinke motebloggere jeg har funnet, og da er det viktig at stilen passer meg. Og det må være en mote-blogg. Jeg er ikke så veldig fan av å lese om hva noen har spist til lunsj og hva de har gjort hele dagen. Gode musikkblogger liker jeg også veldig godt, selv om jeg ikke har funnet mer en to-tre stykker jeg liker.

Har du en favorittblogg?
Jeg tror hvis jeg må velge en blogg som ikke er fotoblogg, så blir det Linnea. Jeg har fulgt hun siden hun startet bloggen, og jeg elsker hvordan hun skriver, bildene og humoren hennes. Også tør hun skille seg ut. Digger den jenta!

Når ble du interressert i foto?
Jeg har hatt kamera siden jeg var liten, og alltid likt å ta bilder. Jeg har løpt rundt med engangskamera, og da jeg var 12-13 fikk jeg mitt første ordentlige kamera. Men jeg ble ikke ordentlig interessert på den måten jeg er nå før jeg kjøpte meg mitt første speilreflekskamera I juni 2008.

Har du en fotograf du ser opp til?
Jeg tror jeg nesten bare vet om en fotograf som er kjent, og det er Chris Craymer. Jeg har boken hans ”Romance” som er heelt nydelig. Anbefales virkelig! Men ellers har jeg egentlig ikke så mye peiling på kjente fotografer, og jeg bryr meg ikke så veldig heller for å være ærlig. Jeg liker best de bildene jeg finner rundt omkring på blogger og nettet når jeg bare trykker meg rundt.

Hva liker du best å fotografere?
De fleste bildene jeg tar er av mennesker. Det er fordi jeg elsker å prøve å uttrykke noe med bildene mine, spesielt følelser og ting jeg ikke klarer å uttrykke ellers. De som har lest bloggen min vet at jeg bruker å ta mye selvportretter, det er en fin måte å få eksperimentert på og man kan gjøre akkurat som man selv vil, uten masse forklaringer. Da er jo også modellen alltid tilgjengelig og bildene blir mer personlig. Men jeg elsker å bruke andre ting for å få frem det jeg vil si også, men med mennesker kan uttrykke så mye mer, på så mange forskjellige måter. Jeg legger mye av meg selv i bildene mine, jeg har aldri vært flink med ord, så bildene mine og bloggen er vel på en måte blitt min måte å fortelle om meg og hvordan jeg har det. Og det er det jeg virkelig elsker med fotografi. De gangene jeg kan se på bildene mine og vite at jeg har klart å få frem akkurat det jeg føler der og da, er de jeg er mest fornøyd med.

Har du en favoritt fotoblogg?
Aliera Stone er en blogg som bør besøkes. Også liker jeg veldig godt Hilda Bordahl og Angelina Bergenwall. Av norske så syns jeg Ida Fiskaa er veldig flink, hun er så ung og har allerede kommet veldig langt. Haha, en sa du?

Hvordan går du frem når du skal lage et nytt innlegg?
Ehh, jeg må innrømme at jeg har egentlig ikke så veldig gjennomførte eller gjennomtenkte innlegg. Jeg er som sagt ikke så flink med ord, og hvis jeg skal skrive så ville jeg brukt evigheter, så jeg skriver ikke så mye på bloggen min. Jeg liker at bildene mine forteller det jeg vil si og føler, sånn at jeg slipper å skrive så mye. Derfor blir det egentlig bare å legge ut de nyeste bildene mine og noen ganger litt tilbakeblikk i arkivet mitt. Men jeg er alltid like nervøs når jeg legger ut et innlegg, siden jeg er veldig sjelden fornøyd selv og veldig kritisk til alle bildene mine.

Har du et favoritt innlegg eller foto du vil dele med oss?
Vanskelig å velge, men kanskje dette: et selvportrett jeg tok i forbindelse med et 52-weeks prosjekt jeg har med tre andre bloggere. Tema var ”dark”

Hva synes du andre bloggere bør tenke på når det gjelder foto, design og innhold?
En ting jeg syns er viktig med en fotoblogg er at designet er enkelt og stilrent. Ikke for mye som trekker oppmerksomheten til alt mulig annet. Bildene skal være i fokus. Ha en enkel og oversiktlig meny, og gjerne en type ”om meg”-side. Ellers så syns jeg det er viktig (for at jeg skal like bloggen) at det ikke er for mye annet rart som blir lagt ut, helst så mye bilder som mulig. Det er greit å gi litt av seg selv, så man blir litt kjent med bloggeren, men ikke overdrive for da blir det for kjedelig. Jeg elsker å se behind the scenes innlegg, og liker å se før etter bilder hvis man bruker å redigere bildene sine. Fine tekster til bildene, eller en liten beskrivelse og begrunnelse bak bildene er også interessant. Selv om jeg ikke skriver selv, elsker jeg å lese andres tekster. Jeg sluker alt innenfor kunst og kreativitet, så gjerne tegninger og malerier også er fint!

Hvilke bloggere følger du mest på?
Akkurat nå så er det  Mette, Ida Fiskaa, Linnea, Ailera Stone, Hilda Bordahl, Angelina, Lisa, Lina, Amanda og Kristina som jeg er mest innom. Men jeg liker å surre rundt på nettet for å finne nye blogger å lese.

Hva synes du om toppbloggere her i Norge, og oppmerksomheten de får?
Det er egentlig en sak jeg ikke har satt meg så veldig inn i, men jeg skjønner veldig godt oppstyret rundt det. At unge jenter skal kunne legge ut et bilde av hva de spiste til middag og hva de gjorde i helgen, og ut fra det tjene mange titusen kroner på det er jo noe man kan kalle urettferdig. Men det er veldig mye i verden som kan gå under kategorien urettferdig, så man kan på en måte ikke si så mye. Verden er urettferdig, og det vil den alltid være. Men jeg må innrømme at jeg gjerne skulle sett mange andre på den topplisten enn de som er der nå.

Har du noen gang blitt gjenkjent på gata av blogglesere?
Nei, det har jeg ikke. Og tror det er like greit egentlig, for hadde jeg det så hadde jeg blitt utrolig flau, og sikkert ikke visst om jeg skulle se opp eller ned.

Til slutt, har du et råd du vil dele med oss andre bloggere?
Hmm, råd fra meg. Blogg ofte, gi av deg selv, masse bilder og tør å være kreativ. Det er for mange like bloggere nå, så prøv å gjøre noe nytt. Det er kanskje det alle sier hele tiden, men det er faktisk det man må, ellers vil man bare gli inn som en i mengden, og da vil man aldri bli lagt merke til.

Takk til Maiken Bull som stilte opp til et intervju, og som delte noen vakre bilder med oss.
Foto: Maiken Bull

av:

29 år gammel Haugesundar som har tulla seg vekk te feilsiå av Norge; østlandet. Hu like å ta bilder, skriva dikt, tegna og masse photoshopping. Nysjerrig? Stikk innom websiå nas då vel: heroesandme.com

Les alle innlegg av

4 kommentarer

  1. Herlig intervju! Maiken er superdyktig, og ikke minst, så har hun det råeste etternavnet ever. ;)

  2. Ida Fiskaa sier:

    Tusen tusen takk Maiken! Betyr mye veldig mye å være en av dine favoritt bloggere, og spesielt det du skrev om meg!

  3. monica sier:

    Supert intervju! :)

Skriv en kommentar