blogg
Foto & Redigering

Creativity is inventing, experimenting, growing, taking risks, breaking rules, making mistakes, and having fun

16. januar, 2011 av

Vil du forsterke det du skriver på bloggen din? Gjør det med et bilde eller to som handler om, eller som kan kobles til det du vil skrive om. For veldig mange er det mye lettere å forstå meningen og følelsen i en tekst dersom man har et bilde eller to som gjengir den følelsen du vil leseren skal sitte igjen med etter å ha lest innlegget ditt.

Et eksempel:
Jeg ville skrive om en fantastisk bok jeg hadde lest. Jeg bestemte meg på forhånd hvilken følelse jeg ville leseren skulle sitte igjen med, nemlig at boka var litt skummel men også spennende. Jeg tok derfor bildet først, og redigerte det i photoshop så mørkt og guffent jeg klarte. Dette gjorde jeg ved hjelp av texture, brush og farger.

Texture kan for eksempel gi en følelse av at bildet er gammelt, og har ligget i en skuff i flere hundre år. Du kan søke på google etter masse forskjellige textures i mange forskjellige farger, former og typer. Det finnes garantert en texture som kan hjelpe deg til å få den følelsen du vil bildet skal ha.

Brushes finner du også rundt omkring på google. Søk gjerne etter det du vil ha brush av, et eksempel kan være fugler. Det finnes utallige gratis brushes til photoshop for dette. En plass som jeg har brukt mye heter brusheezy.com. Du kan også gå innom deviantart og finne noen der, men de fleste som legger ut gratis brushes der krever også at du linker tilbake til dem hvis du bruker de.

Farger har utrolig mye å si for stemningen i et bilde. Mørke farger gir ofte en trist, kald og kanskje også litt skummel følelse. Mens de lyse fargene gir oss en varm, god og fin følelse. Fargene kan du justere fint i curves i photoshop eller hva du nå måtte bruke for å redigere bildene dine.

Men bilder kan også virke mot sin hensikt, så prøv å unngå det. Et eksempel: hvis du skriver en veldig trist tekst og bildet under er av en liten kattunge som leker med et garnøstet vil personen som leser teksten kanskje føle litt på tristheten mens den leser, men den følelsen forsvinner lett når den ser bildet.

Håper disse rådene kan gi noen inspirasjon og glede, som fører til mange mange fine bilder.

Foto: Milla
Quote: Mary Lou Cook

av:

29 år gammel Haugesundar som har tulla seg vekk te feilsiå av Norge; østlandet. Hu like å ta bilder, skriva dikt, tegna og masse photoshopping. Nysjerrig? Stikk innom websiå nas då vel: heroesandme.com

Les alle innlegg av

2 kommentarer

  1. marlene sier:

    fintfint innlegg! Flinke Milla :)

  2. liseliten sier:

    Bra skrevet. Et bilde kan (spesielt sammen med tekst) gjøre stort inntrykk. Og derfor også viktig, som du sier, å ha et bilde som ufyller og passer til teksten.

Skriv en kommentar