Screen shot 2011-01-03 at 10.11.39 PM
Tips

The Reader

12. januar, 2011 av

Historien starter på 50-tallet. En gutt blir syk på vei hjem fra skolen og får hjelp av ei dame til å komme seg hjem. Tenåringsgutten blir fascinert av denne eldre kvinnen og drar for å møte henne igjen. Et forhold med stor aldersforskjell starter i Vest-Tyskland, og det viser seg å bli en spennende kjærlighetshistorie.

Historien hopper noe frem og tilbake, uten at dette var særlig forvirrende. Unge Michael blir spilt av David Kross, en gutt vi absolutt burde følge med på da han var flott i denne rollen bare som en daværende attenåring. En eldre Michael spilles av fantastiske Ralph Fiennes, og den kvinnelige hovedrollen er selvfølgelig nydelige Kate Winslet. Historien hopper innom mange viktige temaer, spesielt den store aldersforskjellen det er i mellom Michael og Hanna. Det som kanskje er enda mer spennende er at det kommer innom hvordan det var etter andre verdenskrig i forhold til rettsvesenet. Uten å røpe så altfor mye så får vi se hvordan de som var nazister under andre verdenskrig kanskje ble dømt for raskt? Eller kanskje ikke? Det er sånt man kan spørre seg i løpet av denne filmen.

Jeg synes denne filmen var veldig bra, spennende og til tider trist. Du kan muligens bli litt sjokkert over sexscener mellom Winslet og Kross, det ble ihvertfall jeg, på grunn av alderen altså. Men ja, jeg synes den var verdt min tid, og selv om jeg er litt usikker på terningkast for denne så faller den på en 5′er. Annerledes og interessant.

Bildene er screenshots.

av:

Anette (19) går bachelor i Historie på Blindern (UiO). Derfor er hun for det meste på lesesalen i flere timer om dagen, men når hun ikke er det leser hun bøker, hører på musikk, ser filmer og tonnevis av serier. Det er også sånt hun skriver om på bloggen sin; www.ladynetta.net

Les alle innlegg av

2 kommentarer

  1. Har boken som filmen er basert på. den som er skrevet av bernhard schlink.

  2. [...] Hei til en ny følger! Velkommen skal du være :) P.P.S. Jeg skrev om en fin film her, om dere vil [...]

Skriv en kommentar