New book.
Inspirasjon

Let’s open the book. The pages are blank.

11. januar, 2011 av

Godt nyttår alle sjeler der ute. Det er en ny epoke i livets mange kapitler, og jeg slår til med den gamle, klassiske men akk så sanne; Nytt år, nye muligheter. For å kick-starte 2011 for dere kreative sjeler der ute, har jeg tenkt å komme med en liten pep talk. Så vi starter lett med å drøfte tilbake…
Hva oppnådde du i 2010? Vet du om 2010 var et år som faktisk betydde noe for fremtiden din, eller sløste du det bort på tull og fanteri? Selv skal jeg innrømme at jeg ikke oppnådde så mye som jeg kanskje skulle ønsket i dag. Men man lærer av sine feil.

Det var nemlig en fotograf som en gang sa; “Twelve significant photographs in any one year is a good crop.”

Dette kommer fra Ansel Adams, en fantastisk fotograf, og som ikke minst VET det å sette ord på ting. Alle mine favorittsitater kommer fra denne mannen, og det er ikke uten grunn.
Men det jeg skal frem til, er betydningen av sitatet som er nevnt her over.
Denne karen, til tross for statusen og ferdighetene han har, forventet ikke mer enn 12 særs gode bilder i året. Hvordan i alle dager kan man forvente mer?
Så jeg vil at du skal ta en titt på dine bilder fra 2010. Finner du 12 bilder som skiller seg ut ifra resten?

Det gjør nemlig ikke jeg. Faktisk finner jeg ingen, og det vil jeg ha en endring på i løpet av 2011. Jeg har derimot opplevd det å finne bilder som fasinerer meg den dag i dag. Som faktisk er en av de få, virkelig GODE bildene jeg har tatt. Og selv om det kun er to stk, skapt i tidsrommet Juli-November 2009, kan jeg si meg uhyre fornøyd med det. For jeg skjønte det allerede i startet av fjordåret, at gode bilder kommer ikke med jevne mellomrom. Uansett hvor god du er, hvilken ferdighetsgrad du ligger på og hvilket utstyr du har. Bildet kommer, men du må bare ha øynene åpne. Det er egentlig ganske vanskelig å forklare, men jeg vil at alle som har lyst til å drive med fotografi i fremtiden – om å sette i gang. Ikke vent. Ikke sløs bort et helt år, slik jeg gjorde. Kjør på, for hvert sekund,- minutt,- dag og uke teller. Det er din fremtid, og du burde forvente i alle fall ET virkelig BRA bilde, i løpet av de neste 12 månedene.

Jeg skrev en artikkel tidligere, om hvordan du kan finne tilbake inspirasjon og motivasjon nå i disse ekle vintermånedene. Det er Januar, og solen er allerede én time lengre oppe enn da jeg skrev det stykket. Men nå må jeg presse meg selv, og jeg håper at alle dere der ute som selv drømmer om en karriere innen fotografi, gjør det samme. Men husk å ikke press deg selv hvis du ikke føler at du får noe ut av det. Er det ikke gøy – vent! Alle kunstnere gjør dårlig arbeid hvis de synes det er kjedelig. Din lidenskap og pasjon skal gjenspeiles i bildene.

Gjør 2011 til et minneverdig år, med flotte bilder av alt dere kommer over. Ikke gjør noe du ikke har lyst til. Bare fyll hodet med motivasjon og drømmer, og la kameraet være din beste venn. Så har vi alle kanskje noen helt sykt gode bilder å vise frem ved årets slutt. Hvorfor sier jeg året slutt allerede nå? Fordi tiden går uhyggelig fort. Det er din fremtid, gjør alt du kan nå for å underlette ekstra mye arbeid senere. Du skal nyte og høste godene, ikke klatre i treet i en alder av 40. Fotografer utvikles gjennom hele livet, og det finnes ingen VM-tittel. Men med riktig mye trening, kanskje du en dag når 10(!!!) gode bilder i året.

Bare DET er en motivasjon i seg selv, for min del.

Caroline (22) er en barnevernpedagogstudent fra nordlysbyen Harstad. Hun engasjerer seg i sosiale medier, teknologi, litteratur, musikk, reise, vitenskap, barn & ungdom, filosofi og foto. Ganske mye med andre ord! Du kan besøke henne på hennes private blogg www.icarroi.com og på Twitter der hun heter @icarroi.

Les alle innlegg av

2 kommentarer

  1. Dorthea sier:

    Ansel Adams er genialitet på boks, eventuelt to bein <3

Skriv en kommentar