Mettes favoritter
Tips

Mettes fem favoritter som egentlig bare er tre.

7. januar, 2011 av

Jeg har et lite knippe sider som gir meg the chills når jeg ser de er oppdatert. Det er den type lesning som gjør at jeg legger den i bakerste fane, fyller opp kaffekoppen og utsetter på samme måte som man utsetter å åpne et brev fra en god, gammel venn. Det er ikke så ofte man kommer over den type blogger, men jeg har etter noen år kommet frem til tre favoritter. Og my gosh, jeg elsker de bloggene.

1. The PioneerWoman – Ree Drummond.

Hvis du ikke har vært på denne siden enda er du virkelig in for a treat (tilgi mine stadige engelskutbrudd, men jeg er miljøskadet).

Ree Drummond, sukk. Ikke er hun ungdom, ikke er hun singel, ikke er hun rosablogger, ikke er hun treningsnarkoman eller motedronning eller videblogger. Hun er over 40, har født 4 barn, har en tilbakestående bror, bor i ingenmannsland og elsker mat. Hun er fantastisk. Rødhårede Ree, tidligere ballettdanser og storbykvinne, giftet seg med cowboyen i sitt liv, flyttet på ranch og gjorde det beste ut av det: hun begynte å blogge. PS, damen er fra USA og skriver på engelsk, så hvis du ikke “liker” å lese på engelsk så foreslår jeg at du setter deg ned med “Grunnleggende engelsk 1.-4. trinn” og lærer deg å like det ikveld. Du vil ikke angre.

PW skriver ikke bare fantastisk morsomt og underholdende, hun dokumenterer i lange og fantastiske bildeserier, er redigerings- og actionsgudinne, lager fantastisk vakker mat du kan dø for, hjemmeskolerer barna sine, forguder mannen sin (med kallenavnet Marlboro Man, hva kan man si…?), og elsker livet på ranchen.

Og hvis du har god tid og har lyst til å begynne med det beste, – start her. Og dette er min favoritt-oppskrift. Og dette er himmelsk dessert. Trust me, ok?

2. Enjoying the Small Things – Kelle Hampton.

Jeg elsker PW og jeg eeeeelsker Kelle. Eller, egentlig elsker jeg barna hennes. Og bildene. Det er straks ett år siden jeg fikk en mail av min kjære svigerinne med “har du sett denne bloggen?” og jeg var fortapt. Kelle er da 30 og har nylig født sitt 2. barn, ei lita jente med Downs Syndrom. Hun og mannen aner ikke at de får et DS-barn på forhånd og dette forandrer livene totalt. Dette er dog ikke en typ “det skjedde no spes og dermed begynte jeg å blogge for store penger”-blogg. Ta deg bakover i arkivet så skjønner du hva jeg mener. Kelle elsker livet, elsker døtrene sine, elsker å være mor og elsker kreativitet. (Jeg innser at jeg bruker ordet “elsker” mye, men sånn er det når man egentlig bare mener “love”. ;))

Anyways, plis, ta deg tid til å lese noen av innleggene hennes. Ja, jeg vet de er lange, men du vil lære deg å elske det etter hvert. Kelle gleder seg over de små tingene og får deg til å gjøre det samme.

Hvis du trenger et sted å starte, begynn for eksempel her og her. Eventuelt bare start i bunn.

3. NieNieDialogues - Stephanie Aurora Nielson.

Nienie er 4-barns mor og livselsker. Kreativ på en morsom, søt og litt rar måte. Hun blogget hulter i bulter som en dårlig clip art brosjyre fra Word, men likevel sjarmerende. August 2007 er hun og mannen i en småfly-ulykke hvor piloten dør, mannen forbrennes 40% på kroppen og Nienie på 80%. Dette endrer selvfølgelig livet deres, og nienie ligger i koma de første månedene etter jeg oppdaget bloggen. Søstrene hennes poster litt om hvordan det går og jeg graver meg ned i arkivet, som går mange år tilbake, og oppdager ei livsglad, lykkelig og sterk jente som jeg ikke klarer la vær å ønske tilbake til livet, barna sine, kreativitet og blogging.

Idag poster hun jevnlig igjen, etter en lang prosess tilbake til livet og hverdagen. Hennes litt klønete måte å skrive på samt simple måte å sette opp en post på gjør det hele så sjarmerende at jeg gleder meg stort over hver oppdatering. For å ikke snakke om hennes fargerike og kreative hus (fullt av skåler fra Anthropologie). Sikl.

Her kan du se et eksempel på sjarmerende rote-post fra før ulykken. Og her er en fra etter. Good readings!

Så, det var mine tre absolutte favoritter. Det at de er på engelsk bør virkelig ikke være en hindring for å gi de en sjanse. You can do it!

Og ok ok – ettersom det egentlig skulle være 5 favoritter, og jeg bare hostet opp 3, – så har jeg tatt meg den frihet å legge til et par/noen favoritter til. Klikk ivei!

av:

Mette (27), grafisk designer og illustratør fra Drammen. Elsker å tegne, liker å fotografere, nyter å være kreativ, matvrak uten like, alltid sulten på muffins og trives blant venner. Sosial, skravlete og busy. :) Besøk den private bloggen der-> niffum.blogspot.com.

Les alle innlegg av

2 kommentarer

  1. Speilvendt sier:

    Flotte blogger! Likte beste Kelle sin, utrolig nydelig historie om dattera med Downs.

  2. marlene sier:

    utrolig mye flott, og anderledes her! Bra innlegg! :)

Skriv en kommentar