Pinterest
Tips

Interest in Pinterest?

30. desember, 2010 av

Jeg har oppdaget Pinterest. En digital korktavle, en virtuell bildevegg, rett og slett et sted man kan samle alle sine favorittfotografier, yndlingsdesign, de fineste tegningene og de kreative løsningene man ser overalt på nettet. “Pin it” blir det nye “like”, og veggen din på Pinterest en evig scroll med snacks for øyet, sjel og hjerte. Hva er så dette? Jeg oversetter fritt fra Pinterests egen “about”-side:

“Hva er Pinterest? Pinterest er en sosial katalogtjeneste. Tenk på det som en virtuell korktavle - et sted der du kan legge samlinger av ting du elsker, og ”følge” andre samlinger som er skapt av mennesker med god smak.”


Det er fantastisk enkelt å “pinne” et bilde. Man laster ned en liten “pin it”-link til bookmark-linja si, og ved å trykke på denne vil alle bilder fra siden du er på poppe frem slik at du kan plukke dine favoritter. Når du “pinner” et bilde linkes det automatisk til siden du pinner fra, du gir cred til der du fant det/den som laget det. Re-pinner du et bilde gir du fortsatt cred til første stedet bildet ble pinnet fra.

En digital korktavle sier kun at dette er bilder du liker, dette er din stil, din inspirasjon, din smak. Du kan ha mange korktavler, ha hele veggen full. Hver korktavle setter du et tema på, – det være seg “Fotografier”, “Illustrasjoner”, “Interiør”, etc. Når du pinner et bilde velger du hvor du vil legge det og bildene samler seg pent opp inne på tavlene dine. Du kan også like andres bilder uten å feste det på din egen korktavle, se hvem som liker de samme som deg, oppdage nye favoritter og lese kommentarer på bildene.

En siste morsom greie:  andre kan følge dine tavler, og du kan følge andres tavler – og på den måten ha hele din “hjem”-vegg proppfull av tilfeldige bilder fra dine favoritt-tavler. Pinterest er relativt nytt sted som ikke foreløpig har så mange brukere. Men at det vil utvikle seg og være til stor glede for de som bruker det har jeg ingen tvil om.

Et fantastisk sted for den daglige dose deilig design.

av:

Mette (27), grafisk designer og illustratør fra Drammen. Elsker å tegne, liker å fotografere, nyter å være kreativ, matvrak uten like, alltid sulten på muffins og trives blant venner. Sosial, skravlete og busy. :) Besøk den private bloggen der-> niffum.blogspot.com.

Les alle innlegg av

15 kommentarer

 1. mmaddiiee sier:

  ganske likt weheartit? men ser bra ut!

 2. Johanna sier:

  tar det lang tid å få en bruker? Jeg har requestet å få det, men om det er som lookbook.nu så frykter jeg at jeg har glemt hele greia før jeg får svar.

 3. Caroline sier:

  Johanna: Jeg vet ikke, men Mette kan sikkert svare på det :)

 4. Naitzel sier:

  Dette skal jeg prøve! Går det lang tid til man får invite? Men skulle ønske man kunne samle tekst også.

 5. Ida-Marie sier:

  Herlig Mette! Men kanskje du burde lege inn en link? :)

 6. Mette sier:

  Heisann! Flott at mange liker det, fungerer jo bare om det er mange kule med! ;) Jeg skal sjekke ut det med invitasjon! Jeg fikk selv før jeg registrerte meg. Kan sjekke hvor mange invitasjoner jeg har, så selger jeg de til høystbydende, hehe. ;)

 7. uh,stilig! skal sjekke det ut!

 8. Marit sier:

  Ååå, dette må jeg prøve! Håper jeg får tak i en invite :)

 9. Marit sier:

  Jeg sendte forresten mail til de, og fikk svar og invite i løpet av 5-10 min :)

  http://pinterest.com/maritnyhus/

 10. Ida-Marie sier:

  I går begynte vi med ett nytt prosjekt på skolen, utrykks- og mediehistorie, og vi skal faktisk bruke pinterest som en del av dette prosjektet. Spennende! :)

 11. Har nettopp blitt medlem, jeg fikk inviten samme dag som jeg meldte min interesse, men den ble merket som spam av eposten min, noe det jo kan være greit å være obs på.

  Har ikke tatt den i bruk ennå da, så om jeg liker den eller ikke kan jeg ikke si noe om, men den ser unektelig bra ut, og det er jo alltid et pluss.

 12. [...] hørte om Pinterest først hos Bloggermagasinet, som omtalte Pinterest så flott som «En digital korktavle, en virtuell [...]

Skriv en kommentar