Skjermbilde
Intervju

Husker du Talkie Walkie?

30. desember, 2010 av

Simen Løvberg Sund hadde flere tusen lesere på bloggen sin Talkie Walkie, men i mars i år var det slutt. Plutselig slutt. Hva hendte egentlig? Og hva gjør Simen nå? Dette og mye mer skal du få svar på i dette intervjuet. Pluss at vi skal mimre litt med noen av videoene som gjorde bloggen hans så populær.

1. Du har lagt bloggingen på hyllen, hva skjedde?
Det er vel egentlig ikke så veldig lett å svare på. Det var vel bare en serie heldige og uheldige hendelser som gjorde at blogging forsvant ut av hodet. Hadde både en lang sykdomsperiode og en utrolig lang eksamensperiode, og plutselig var sommerferien der og jeg hadde ikke tenkt på blogging på flere måneder.

2. Hva er de beste minnene du har fra bloggingen din?
Det er nok ingen enkelte minner som utmerker seg noe mer enn andre, men sammensetningen av mange tusen hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger må vel være det som står igjen som det mest positive.

3. Har blogging noen skyggesider?
For mange kan nok bloggingen ha en rekke skyggesider, men for min egen del har jeg nok vært veldig, veldig heldig og så å si bare opplevde de positive sidene. De negative kommentarene har uteblitt helt og alt har egentlig bare vært fryd og gammen.

4. Hvilken av filmene dine synes du selv er mest morsom?
Oj, det var et utrolig vanskelig spørsmål. Det er jo så lenge siden jeg laget dem at jeg husker vel nesten ingen av dem. Men for min egen del er det ganske mange av dem som var morsomme å lage. Blant annet den gangen jeg prøvede ansiktsmaske for første (og eneste) gang.

5. Du arbeider i en bokhandel, sant? Hvordan er det?
Det stemmer. Ved siden av studiet mitt jobber jeg noen kvelder i uken i bokhandel. Det er en koselig og trivelig jobb som gjør at jeg har mulighet til å tjene litt penger ved siden av studielånet samtidig som jeg kan leke med bøker. Absolutt en jobb som kan anbefales til de som er litt over middels interesserte i litteratur.

6. Har du 5 bøker du på rappen kan anbefale?
Det har dessverre ikke blitt alt for mye lesing ved siden av pensumlitteratur det siste halvåret, men noen av de bøkene som har gjort mest inntrykk på meg den siste tiden er:

 • Bli hvis du kan. Reis hvis du må” av Helga Flatland, en nydelig sår og skjør fortelling.
 • Vi, de druknede” av Karsten Jensen, et enormt epos som tar deg jorden rundt.
 • Afrodites basseng” av Gert Nygårdshaug. Jeg er blitt så glad i denne forfatteren og elsker alt han skriver. Her er det bare å kjøpe inn de samlede verker og begynne på side én.
 • ”Du er et dyr, Viskovitsj” av Alessandro Boffa. Herlig, spruddelende, fantasifull novellesamling jeg aldri har lest maken til!
 • ”Jesusland” av Julia Scheeres. Etter min mening en av de beste og mest rørende sakprosabøkene man får tak i.

7. Har det hendt at du har blitt kjent igjen “på gaten” av blogglesere? I så fall, hvordan var det?
Det har overraskende nok skjedd veldig mange ganger. Og kan i dag, selv om det føles som det er år og dag siden jeg sluttet med bloggen, kan det dukke opp lesere på jobb og andre steder. Det er jo selvfølgelig utrolig kleint, men uten tvil veldig koselig. Det er jo et tegn på at man har gjort ett eller annet riktig når folk hopper opp og ned og rødmer når de møter deg.

8. Du har mange venner som blogger. Fikk du dem igjennom bloggen, eller hadde du dem fra før?
Her må jeg vel enkelt og greit bare skylde på dominoeffekten. Får man en venn som blogger baller det veldig fort på seg, så ja det har nok blitt noen venner gjennom blogging. Og selv om jeg ikke er aktiv blogger lenger er noen av mine beste venner i dag de jeg ble kjent med gjennom bloggingen.

9. Hvilke blogger følger du med på nå for tiden?
Jeg skal ærlig innrømme at jeg har blitt utrolig dårlig til å følge med på blogger. Men de som får regelmessige sidevisninger av meg er Julia (dftba.blogg.no) og mariell (hjartesmil.blogg.no). Julia er genial, gal, nerdete og fantastisk mens mariell enkelt og greit er yndigheten selv. Også følger jeg med på en rekke tumblr-sider.

10. Til slutt: Vil du bli å se igjen på en blogg?
Selv om det er utrolig skummelt å skulle være bastant og svare nei må jeg nok gjøre akkurat det. Føler meg nok veldig, veldig ferdig med blogging. Det er utrolig morsomt og hyggelig, men det er også ekstremt tidkrevende, og ved siden av skole, jobbing, forsøk på et sosialt liv og litt pusing med kjæresten har dessverre ikke døgnet flere timer. Men! Jeg er nok ikke ferdig med sosiale medier, og er veldig aktiv på twitter og tidvis aktiv på tumblr. Så internettverden er ikke kvitt meg helt.

Caroline (22) er en barnevernpedagogstudent fra nordlysbyen Harstad. Hun engasjerer seg i sosiale medier, teknologi, litteratur, musikk, reise, vitenskap, barn & ungdom, filosofi og foto. Ganske mye med andre ord! Du kan besøke henne på hennes private blogg www.icarroi.com og på Twitter der hun heter @icarroi.

Les alle innlegg av

7 kommentarer

 1. Åååh, jeg savner Talkie Walkie! Begynte å lese bloggen hans med en gang han begynte, synes en av de første videoene hans var så GENIAL! Det var et eller annet med samer, hehe.. Nei, jeg savner han, noe av det beste som har skjedd bloggverden! :)

 2. Iris Marie sier:

  Åh, savn! Husker at jeg sjekket hver bidige dag om det kom noen nye innlegg etter det siste i lang tid, til jeg innså at han kanskje hadde gitt opp blogging. Jeg er ihvertfall veldig glad for at jeg oppdaget han sånn helt i starten. Awesome mannen. :-]

 3. Naitzel sier:

  Han drikker pepsi max! Og lager pepsi max-vafler. Og han er en gutt som blogger. Hm. Nå angrer jeg på at jeg ikke leser flere blogger. Jeg har også savnet å finne noen gutteblogger som ikke er like jenteaktige som jentebloggene. Kanskje Bloggermagasinet kan lage en liste? (a)

 4. Marte sier:

  Ah, TalkieWalkie var rå! Og det var skikkelig gøy å få et lite gjensyn og høre åssen det går.. Genialt :D

 5. Speilvendt sier:

  Savner Simen!! Han var jo favorittbloggern lenge. Glad jeg har fått æren av å møte ham, han er virkelig like morsom i virkeligheten!! :D

 6. Ida sier:

  Åh, savner TalkieWalkie! En av de mest geniale personene jeg har kommet over. Så nettopp reklame om at han skal ha sitt eget talkshow på tv2 zebra, utrolig kult! Vet i alle fall om én som kommer til å være klistret til skjermen (8

 7. Hanne sier:

  Så nettopp at han skal ha sitt eget talkshow, gleder meg helt sykt. Jeg har savnet bloggen hans helt siden han sluttet. Talkie Walkie var virkelig Norges beste blogger på den tiden.

Skriv en kommentar