Foto: Caroline S (www.icarroi.com)
Tips

Carolines desemberfavoritter

21. desember, 2010 av

Når jeg logger meg på Macen om morgenen er det enkelte sider jeg bare innom. Dette kan være av forskjellige årsaker, noen blir jeg glad av og andre lærer jeg av osv. Her skal du få en smakebit på hva jeg liker og blir inspirert av.

1. En Bulle I Ugnen²

Denne unge damen har en helt fantastisk blogg, som jeg bare liker bedre og bedre! Hun har et spesielt preg over bildene sine, og liker gjerne å sette små morsomme ord eller setninger på dem. Det gjør seg virkelig godt, og skaper et særpreg. Hun har også fått lov å være med på Canons testpanel i Svergie, og hun tester nå objektivet Canon 50mm f/1.4 USM. Sjekk ut denne bloggen, her kan du bli sittende lenge å nyte!

2: Last.fm

Last.fm er et sosialt nettsamfunn som samler inn informasjon om hvilken musikk brukerne deres hører på, og lager lister ut av det. F. eks lister over hvilke artister du hører mest på, hvilke sanger du hører mest på osv. Artistene får egne lister hvor det står hvilke sanger som har blitt spilt mest den siste uka, og de siste seks månedene. Dessuten er det en liste som generelt viser hvilke band og sanger som er mest populære.

Brukerne installerer et tilleggsprogram på sitt foretrukne musikkavspillingsprogram (f. eks Spotify, iTunes osv), og denne sender informasjonen videre til Last.fm, som genererer lister etter hvert som denne informasjonen kommer inn.

Man kan også legge til vennene sine, og følge med på hvilken musikk de hører på for tiden. Og skrive beskjeder til hverandre på en såkalt vegg lik den på Facebook.

3. TweetDeck

TweetDeck er jeg rett og slett nærmest avhengig av. Det er et Adobe AIR program, for blant annet Twitter og Facebook, der du kan følge med på statusmeldinger fra de andre brukerne. Personlig bruker jeg TweetDeck mest til å følge med på Twitter, og hva som skjer der. TweetDeck gjør det så ryddig og organisert for meg å følge med. Jeg kan blant annet lage lister over mine favoritter osv.

Vet du ikke hva Twitter er? Eller hvordan man bruker det? Fortvil ikke, dette skal vi snart komme tilbake til i en artikkel! En ting er i alle fall sikkert, Twitter er genialt og har hjulpet meg i mang en fortvilet situasjon.

4. Elefantzonen.com

Jeg har sagt det før, men jeg sier det gjerne igjen! Binka, forfatterinnen av denne fine bloggen, er helt fantastisk. Ikke bare er hun rå på design (hun har blant annet designet Carolines Verden og Bloggermagasinet), men hun skriver på en fortryllende måte. Når hun oppdaterer er jeg ikke sen med å sjekke, for å si det sånn. Hun har den fineste bloggen jeg vet om.

5. Glabladet.no

Sindre Låstad er mannen bak denne flotte hjemmesiden/bloggen. Her får du som blogger utrolig mange gratistips, og det er absolutt verdt en tur innom! Han har også et gratis bloggkurs som du kan melde deg på, der du kontinuerlig får bloggtips på mail. Ikke å forakte!

Kilde: Wikipedia om Last.fm.

Caroline (22) er en barnevernpedagogstudent fra nordlysbyen Harstad. Hun engasjerer seg i sosiale medier, teknologi, litteratur, musikk, reise, vitenskap, barn & ungdom, filosofi og foto. Ganske mye med andre ord! Du kan besøke henne på hennes private blogg www.icarroi.com og på Twitter der hun heter @icarroi.

Les alle innlegg av

1 kommentar

  1. Mette sier:

    hah, ante ikke tweetdeck kunne brukes sånn utenom på iphone også. ;P Må testes! Også har jeg aldri hørt om Gladbladet før! Fine tips. :)

Skriv en kommentar