446714-10-1279038395659
Fotoblogger

Hva er en god fotoblogg? [2]

8. desember, 2010 av

Det siste året har stadig flere fotoblogger blitt opprettet, noe som ser ut til å ha blitt en stor hit både blandt ungdom og voksne. Det finnes mange forskjellige fotoblogger, men hva er egentlig en god fotoblogg? Det er vanskelig å sette fingeren på akkurat dette, og derfor har jeg intervjuet 5 bloggere og spurt dem hva de ser i en god fotoblogg. Les del 1 her.

Den andre jeg intervjuet var 15 år gamle Anna, eieren av bloggen
http://euphory.blogg.no

Kan du fortelle litt om deg selv?
Jeg er en femten år gammel jente som er svært interessert i foto og musikk. Jeg plukket vel opp kameraet for første gang for to år siden, og har ikke helt klart å legge det fra meg siden. Det er så mye vakkert her i verden, og man kan vel si at man på en måte «samler» på alle minnene og de vakre stedene ved å ta bilder. Etter en god periode med det digitale speilreflekskameraet mitt, fikk jeg også utrolig lyst å prøve meg med film og enklere kameraer. I det siste har det gått mye tid til analog fotografi, og noen av disse bildene ligger på bloggen min. Ellers er vel musikk en stor lidenskap, både å høre på og synge selv. Hvor klisjé det enn må høres ut vil jeg påstå at jeg ikke helt vet hvor jeg skulle gjort av meg uten musikk. Det har ikke vært helt uten bekymringer at jeg har postet videoer av meg selv synge og spille piano, men det er så utrolig kjekt å få tilbakemeldinger og kritikk. På bloggen min vil man først å fremst kunne finne foto, musikk og korte tekster om diverse som måtte oppta meg.

Hva er din mening om at stadig flere lager seg fotoblogger?
Jeg er i grunn mye større fan av fotoblogger enn blogger med milelange skildringer om hvordan hverdagen er. Synes det er fint at så mange interesserer seg for foto. Foto er fint. Jeg synes det er utrolig mange talenter der ute, og det er kjempe gøy at de deler bildene sine med verden. Veldig inspirerende. Samtidig drukner kanskje de beste fotobloggene i strømmen av andre blogger.

Hva er egentlig en god fotoblogg i dine øyne?
I mine øyne må en god fotoblogg ha et “rent” og oversiktlig design, orginale, kreative bilder og ikke så altfor masse tekst. Det er alltid en fordel at det blir oppdatert jevnlig, uten plutselig lange pauser, selv om kvalitet fremfor kvantitet står sterkt i min oppfattning. Ekstra fint er det hvis man til tider for eksempel har guider til redigeringsmetoder eller fototips.

Har du noen fine fotobloggtips til oss?
Fotobloggtips? Vel, det blir vel bare å understreke hva jeg syns gjør en god fotoblogg. Fint simpelt design, bra bilder, oppdatert jevnlig. Syns også det er ekstra fint når bloggeren “gir litt av seg selv” i bloggen, rett og slett har litt personlighet. Fint når man tør å vise seg frem ved hjelp av bilder, film etc.

Jeg vil først og fremst anbefale www.majav.blogg.no. Dette var den første fotobloggen jeg var borti, og er nok noe av grunnen til at jeg plukket opp kameraet selv. Maja er utrolig talentfull, og ikke minst ufattelig inspirerende.

Ellers vil jeg gjerne anbefale www.breathein.blogg.nohttp://blog.heleneee.com/ og www.kab0m.blogg.no. Disse jentene er fantastisk flinke til det de driver med, både foto og fine tekster. Hverdagen blir ikke helt det samme uten.

Foto: Anna

av:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce elementum orci mi, quis feugiat arcu. Morbi nulla felis, cursus sit amet adipiscing vitae, pretium non ante. Suspendisse at turpis vel sapien consectetur porta id at arcu. Aenean nisl lacus, pulvinar sit amet auctor ac, aliquet vel quam.

Les alle innlegg av

9 kommentarer

 1. Malin sier:

  Digger Bloggermagasinet! :)

 2. Silje Louise sier:

  Kjempebra artikkel! Denne bloggen har jeg ikke sett før :)

 3. Kult! Må sjekke ut bloggen, den var rimelig fremmed for min del.. :)

 4. Linn Kleppa sier:

  Må nok sjekke ut denne bloggen, kan ikke huske å ha hørt om den før. Flott intervju! :)

 5. Jannike sier:

  Anna er sykt fantastisk, utrolig bra intervju !

 6. michelle sier:

  du svarer utrolig godt for deg, anna! er enig i utrolig mye av det du sa.

  og tusen takk for at du nevnte bloggen min, det var veldig koselig å se :) du er så søt!

 7. Kristinemar sier:

  Jeg synes det er kjempebra at du intervjuer bloggere om hva en god fotoblogg er i dems øyne. Det gjør det slik at jeg også kan klikke meg innom flere fotobloggere, og det er dritkult å oppdage nye skatter som man aldri har sett før :-) hihi

 8. Marianne sier:

  Jeg elsker bloggen til Anna! :D Så artig med intervju forresten!

 9. [...] Det siste året har stadig flere fotoblogger blitt opprettet, noe som ser ut til å ha blitt en stor hit både blandt ungdom og voksne. Det finnes mange forskjellige fotoblogger, men hva er egentlig en god fotoblogg? Det er vanskelig å sette fingeren på akkurat dette, og derfor har jeg intervjuet 5 bloggere og spurt dem hva de ser i en god fotoblogg. Les del 1 her og del 2 her. [...]

Skriv en kommentar